Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Hjalp andre: Nu har Annika selv brug for hjælp

Annika Hinrichsen blev overrasket med en stribe af gaver fra Rødekro Genbrug til Gavn for Børn. Den 17-årige pige har i flere år solgt hjemmelavede bolsjer til fordel for Knæk Cancer - nu er hun dog selv blevet meget syg og har brug for hjælp. foto: Karin Riggelsen
17-årige Annika Hinrichsen fra Løjt samlede 157.000 kroner ind til Knæk Cancer ved at sælge hjemmelavede bolsjer. Nu er pigen med de blå øjne selv blevet ramt af lammelser i benet og kan kun gå ved hjælp af krykker. Rødekro Genbrug til Gavn for Børn opfyldte hendes ønske om at invitere hele sin familie på weekendophold.
Annonce

Løjt: Gennem tre år har 17-årige Annika Hinrichsen fra Løjt hjulpet andre ved at lave hjemmelavede bolsjer og sælge dem til fordel for Knæk Cancer. I alt 157.000 kroner er det blevet til gennem tiden. Men lige nu er der ikke overskud til at lave bolsjer - Annika Hinrichsen, pigen med de blå øjne, er selv blevet mere syg, end hun ellers har været:

Siden barnsben lider hun af mave-tarm-sygdommen gastroparese, hvilket betyder, at hun har svært ved at optage næring. Det skal i stedet ske via et kateter.

Det er endnu uvist, om det er denne kroniske sygdom, der har udløst de lammelser i benet, hun pludselig fik i begyndelsen af april og derfor ikke længere kunne stå på benene.

- Der var ingen reflekser, men der er fremgang at spore nu, fortæller Annika Hinrichsen, der for et par uger siden kunne parkere rollatoren og i stedet gå med krykker.

Annonce

Mere mobil

- Det vakte opsigt, når én i min alder kommer med rollator, erkender hun. I forvejen havde forældrene anskaffet en brugt el-scooter, så teenage-datteren kunne være lidt mere mobil og være i stand til at besøge kæresten Lucas eller veninderne.

Det var årsagen til, at Rødekro Genbrug til Gavn for Børn satte gang i en støtteaktion, hvor gaverne blev ved med at strømme ind til det gode formål. Og i sidste uge kunne modtageren overraskes, da repræsentanter fra Rødekro Genbrug til Gavn for Børn parkerede varebilen foran familien Hinrichsens campingvogn for at aflevere gaverne til en både rørt og for en gang skyld mundlam Annika Hinrichsen.

Annette Schøsler fra Rødekro Genbrug til Gavn for Børn var sammen med Lise Kristensen og Tove Petersen taget til Gammelbro Camping for at overraske Annika Hinrichsen. foto: Karin Riggelsen

- Du har ofret så meget tid på at hjælpe andre - nu er det din tur til at blive hjulpet, forklarede Annette Schøsler besøget, hvor hun også kunne overrække Annika et gavekort på 10.000 kroner til et weekendophold.

Annonce

Samle familien

Det blev den unge pige særdeles glad for.

- Jeg har været indlagt en del her i foråret samtidig med, at der har været coronakrise. Så jeg har ikke været sammen med min familie nær så meget, som jeg gerne ville. Det kan jeg nu, når hele familien kan komme med på sådan et weekendophold, lyder det fra Annika Hinrichsen, der regner med, at turen kommer til at omfatte mindst 17 personer - hvis alle har mulighed for at deltage.

For tiden bor hun med sine forældre i en campingvogn på Gammelbro ved Årøsund, fordi huset hjemme i Løjt er ved at blive bygget om, så Annika får et værelse i stueetagen og ikke skal op ad trapperne til 1. sal, hvor hendes værelse ellers ligger.


Det vakte opsigt, når én i min alder kommer med rollator.

Annika Hinrichsen


Annika Hinrichs er ikke meget for al den virak, der pludselig er omkring hendes person.

Jo - det er dejligt, og faktisk lidt "vildt" med den påskønnelse, hun har modtaget. Men hun vil hellere give noget selv.

Annonce

Bolsjer til et godt formål

Derfor var det også, at hun for tre år siden i det hele taget gik i gang med at fremstille bolsjer til fordel for Knæk Cancer.

Hvilket dog skete på en tragisk baggrund. For hendes egen mor Dorthe Hinrichsen var blevet ramt af kræft, og fordi hun stadig er i behandling, var coronakrisen særligt hårdt for familien, hvilket betød, at Annika gik i frivillig isolation sammen med moderen.

Det har overrasket Annika, at salget af bolsjerne har fået den brede respons.

- Det er da dejligt, at de har fået opmærksomhed. Jeg solgte bolsjerne i poser med 100 og 200 gram i Løjt og via min facebookside, fortæller Annika Hinrichsen.

Annonce

Skæbne rørte

Hendes skæbne rørte de ansatte hos Rødekro Genbrug til Gavn for Børn.

- Genbrugsbutikken blev egentlig etableret for at skaffe midler til børnene på Julemærkehjemmet. Men vi har ændret vores formålsparagraf, så den breder sig og dermed også omfatter andre børn, der har behov for hjælp eller økonomisk støtte, forklarer Annette Schøsler, der sammen med Lise Kristensen og Tove Petersen havde taget turen fra Rødekro til Gammelbro Camping for at overrække gavekort og -kurv til Annika Hinrichsen.

Genbrugsbutikken mødte stor velvilje, da formålet for indsamlingen blev kendt blandt de handlende i Rødekro.

- Det var helt overvældende. Det er bare væltet ind med gaver og donationer. Bare det at se Annika smile - så kan vi lidt igen, lød det fra Annette Schøsler.

Annika Hinrichsen

Annika Hinrichsen er 17 år. Siden hun var barn, har hun lidt af gastroparese, en mave-tarm sygdom, hvor kroppen ikke kan optage næring fra den mad, hun spiser.

I april blev hun desuden ramt af føleforstyrrelser og lammelser i benene, som betyder, at hun har svært ved at gå.

Annika fortæller om sit liv som kronisk syg på en blog, der kan læses på www.nouw.com/annikahinrichsen. Her giver hun et åbent og ærligt indblik i sygdommens udvikling, de hyppige undersøgelser og indlæggelser - og ikke mindst udsigterne. Men hun beretter også løst og fast om sit teenage-liv, fritidsaktiviteter, om sit arbejde som model og interessen for at bage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce