Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Hjem til Aabenraa: Brian er tilbage i restaurationsbranchen

Brian Mundeling bliver café-ejer i Aabenraa efter flere år i udlandet.  foto: Jan Sternkopf
På grund af corona måtte den snart 52-årige Brian Mundeling skifte spor. Fra at være co-design manager for Invacare med base i Schweiz kom han hjem og blev café-ejer i sin hjemby Aabenraa. Det blev en travl begyndelse, men efterhånden kan der sættes flueben ved flere og flere ting.

Aabenraa: Der er stadig mange ting, som Brian Mundeling skal sætte sig ind i som ny café-ejer. Men som dagene og ugerne går, kan han sætte flere og flere flueben ved ting, der skal tages hånd om.

Med virkning fra 1. november skiftede den tidligere co-design manager for Invacare med base i Schweiz nemlig spor og overtog Café Kridt i Aabenraa, der fremover hedder Café Mojn.

Dermed vender den snart 52-årige Brian Mundeling tilbage til Aabenraa - og en restaurationsbranche, som han forlod i 2017 efter i tre år at have drevet ASC Messen ved lystbådehavnen i Aabenraa sammen med sin bror René Mundeling.

De seneste to år har den uddannede produktions-ingeniør boet og arbejdet i Schweiz med udvikling af hjælpemidler. Det fik corona-virus dog sat en effektiv stopper for.

Annonce

Søgte på alternativer

- Så dér sad jeg - fanget i Schweiz, mens ordrerne forsvandt. Det gav mig dog mulighed for at spekulere på, hvad jeg så ville videre med mit liv, fortæller Brian Mundeling, der så sig nødsaget sig til at rejse hjem til Danmark.

Tilbage i huset i Bolderslev søgte efter job inden for samme branche, men da det ikke lykkedes, begyndte han at kigge sig om efter et alternativ.

Café Kridt er blevet til Café Mojn - og Brian Mundeling har taget over. foto: Jan Sternkopf

- Ad omveje havde jeg hørt, at Café Kridt kunne være en mulighed. Så jeg kontaktede Gry Kibsgaard, som dog lige skulle have et par dages betænkningstid, fortæller Brian Mundeling, der således kunne skrive under på kontrakten torsdag, 29. oktober, med overtagelse af caféen den 1. november.

Konceptet fortsætter som hidtil, og alle omkring 20 ansatte er også fulgt med i aftalen, påpeger den nye ejer.

Annonce

Små justeringer

- Der er dog mange praktiske ting, der skal på plads. Der kommer små justeringer hen ad vejen, og jeg skal lige finde mig selv til rette, men indtil videre bliver det, som man kender det. Lidt nyt vil der dog være på menuen - små ændringer hist og hér, lyder det fra Brian Mundeling.

Desuden er der allerede købt en ny kaffemaskine, leveret af det lokale kafferisteri Have A Coffee, Aabenraa.

- Pengene skal jo helst arbejde i det sønderjyske - det er vigtigt, at vi holder så meget som muligt til landsdelen. Derfor hedder det også Café Mojn, bemærker han med et smil.

Annonce

Godt team

Han er ikke kok, erkender han.

- Men jeg har ret godt fat i, hvad folk vil have. Og så har jeg et godt team, siger Brian Mundeling, der har tænkt sig at lægge både energi og drive i arbejdet - så meget som det nu måtte være nødvendigt. Om det så er at tage sin tørn i vagtplanen.

- Det er klart, at jeg ikke kan være alle steder på én gang. Men jeg kan forbedre rammerne for medarbejderne, blandt andet ved at gøre tingene anderledes. Og man vil kunne finde mig i caféen hver dag fra morgen til jeg går hjem. Det er det, jeg kan: være nærværende og drifte forretningen.


Men jeg har ret godt fat i, hvad folk vil have. Og så har jeg et godt team

Brian Mundeling, Café Mojn


Han har det fint med at have mange bolde i luften.

Det har han prøvet før. Ved siden af et fuldtidsjob drev han en årrække også et fritidslandbrug.

- Med køer, grise og høns. Det er dog solgt nu. Men det gjorde mig godt - jeg skal helst have noget, hvor jeg kan koble af. Gerne noget praktisk. Det er det gode ved manuelt arbejde - så kan man nemlig se, hvor langt man kommer, smiler Brian Mundeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce