Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Hjemløse går forgæves: Nødherberg er lukket

Værestedet Den Blå Oase i Aabenraa har ikke noget nødherberg i år. Arkivfoto: Claus Thorsted
Værestedet Den Blå Oase i Aabenraa kan i år ikke gøre andet end at henvise til andre nødherberger, når hjemløse har brug for en varm seng.
Annonce

Aabenraa: Normalt ville værestedet Den Blå Oase i Aabenraa åbne dørene op for et nødherberg for hjemløse på fredag, men det kommer ikke til at ske i år. Værestedet har ikke længere penge nok til at drive et nødherberg, hvor de hjemløse i vinterperioden kan få tag over hovedet og en varm seng at sove i.

Det er alle hjemløse bare ikke klar over.

- Vi har allerede haft besøg af flere hjemløse, der er kommet i håb om, at vi igen i år har et nødherberg. Dem vil der løbende komme mange flere af i løbet af vinteren. Det er der ingen tvivl om, siger Robert Refslund-Nørgaard, der er værestedsleder på Den Blå Oase.

Den Blå Oase har de seneste år modtaget 400.000 kroner fra Socialstyrelsen til at drive nødherberg for. De reelle omkostninger lyder dog på omkring det dobbelte, og derfor har værestedet vurderet, at der ikke var nogen grund til at søge om penge fra Socialstyrelsen i år og i stedet valgt at droppe et nødherberg.

Vi har allerede haft besøg af flere hjemløse, der er kommet i håb om, at vi igen i år har et nødherberg.

Robert Refslund-Nørgaard, værestedsleder

Annonce

Håber på næste år

Nødherberget på Den Blå Oase i Aabenraa har tidligere tilbudt overnatning til hjemløse fra den 15. november og frem til 31. marts, men når de dukker op i de kommende måneder, er der ikke meget, personalet på værestedet kan gøre.

- Vi kan grundlæggende ikke gøre andet end at henvise til andre nødherberger i landet. Det nærmeste er i Kolding, der har fire pladser, siger Robert Refslund-Nørgaard.

På Den Blå Oases hjemmeside kan man også finde henvisninger til nogle af landets øvrige forsorgshjem og nødherberger, men værestedslederen håber, at det allerede næste år ikke skulle være nødvendigt længere.

- Vi håber at kunne komme tilbage med et nødherberg næste år, men det er stadig uvist. Vi har brug for, at Socialstyrelsen forholder sig til de udfordringer, som nødherberger i mindre byer står overfor, siger Robert Refslund-Nørgaard.

- Men der skal ikke herske tvivl om, at vi har et meget stort ønske om, at vi hurtigt kan åbne et nødherberg igen, fortsætter han.

Nødherberget på Den Blå Oase i Aabenraa har de seneste mange år kunnet tilbyde otte sengepladser til hjemløse.

Den Blå Oase

  • Den Blå Oase er et alkoholfrit værested, der hører under Blå Kors.
  • På værestedet er der plads til mennesker med psykiske, sociale eller sundhedsmæssige problemer.
  • På Den Blå Oase kan man være sig selv, tale med andre og få rådgivning og hjælp til mange af hverdagens små og store udfordringer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce