Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Hurtig idé blev til en stor succes: Nu udvider Skyttegaarden med rullende isbar

Det var datteren af forpagterne på Restaurant Skyttegaarden, Kathrine Wollesen Petersen, der kom på idéen med en isbar. Det skete under coronakrisen, hvor restauranten var lukket for gæster, og de havde derfor en masse is i fryseren. Isbaren skulle kun have været en engangsfornøjelse, men den blev så stor en succes, at Skyttegaarden nu har valgt at gøre den til en del af forretningen. Den bliver også rullende, så man kan booke den til fester, og det er også Kathrine og hendes forældres ambition at deltage i de store events, der er i Aabenraa.
Forpagterne af Restaurant Skyttegaarden er overraskede over den succes, deres pop-up isbar har fået. Nu udvider de med en rullende isbar, der kan bookes til fester, og familien Petersen vil også stille deres isbar op til store kommende events.
Annonce

Aabenraa: En pop-up isbar bliver nu til en fast del af forretningen på Restaurant Skyttegaarden.

I begyndelsen af maj fik datteren af forpagterne på Skyttegaarden den idé at lave en pop-up isbar for at få brugt det is, der stod i fryseren uden mulighed for at blive brugt, eftersom restauranten var lukket ned på grund af coronarestriktionerne.

Den isbar blev så stor en succes, at forpagterne Aase og Preben Petersen sammen med datteren Kathrine på 17 år har valgt at gøre isbaren til en del af Skyttegaarden samt tilbyde, at man kan booke den til fester, hvor  Aase, Preben og Kathrine Petersen kommer ud og serverer is til gæsterne.

- I vores familie er godt vejr lig med is-vejr, og det var sådan, idéen opstod. Vi havde slet ikke regnet med, at isbaren skulle være mere end en engangsfornøjelse, men den blev meget populær, og vi har solgt 500 is i snit om dagen i de to weekender, vi havde åbent, fortæller Kathrine Wollesen Petersen.

Annonce

Noget positivt fra coronakrisen

Derfor har familien nu valgt at satse på isbaren, og det har betydet, at isen er blevet skiftet til gourmet-is fra Kastbjerg, at Kathrine eksperimenterer med forskellige smage til den hjemmelavede guf, og at isbaren bliver rullende, og dermed kan bookes til fester med mere. Det er også familien Petersens ambition at køre isbaren ud til store events som Bjergmarathon og DHL-Stafetten, når de engang vender tilbage efter coronavirussen, og hvis Skyttegaarden får tilladelse til det.

- Vi har allerede fået mange henvendelser og bookinger. Også til næste år til en konfirmation. Det er noget af det positive ved coronakrisen, for det var den, der gav os muligheden for at prøve det af, og nu har vi opdaget en ny forretning, som vi skal fortsætte med, siger Kathrine Wollesen Petersen.

Den 17-årige pige har fået fuld opbakning fra forældrene, da de godt ved, at tingene skal være 110 procent i orden hos hende.

- Jeg vidste godt, at jeg havde en kreativ datter, men jeg havde ikke regnet med en succes som denne. Vi vil gerne støtte op om hendes idé, for vi ved godt, at hun ikke springer over, hvor gærdet er lavest. For Skyttegaardens brand er det her jo også et frisk pust, som giver omtale, og nu gør vi det på en måde, hvor vi ikke går andre i byen i bedene, fordi vi serverer gourmet-is, som ingen andre har, og vi kører ud med isbaren, siger Preben Petersen.

Skyttegaardens isbar har kun åbent de weekender, hvor der er godt vejr. Næste gang er den 27. og 28. juni fra klokken 12-17. Det er også muligt at få is på andre dage, men kun når skiltet er ude ved vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce