Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Hus rives ned: Dorthe og hendes frisører står uden salon

Dorthe Damm Yilmaz har de seneste fem år drevet Salon Delux fra den tidligere bankbygning på Hærvejen, som nu er solgt til Per Horup. Inden da lå salonen på Østergade. Foto: Claus Thorsted.
I ti år har Dorthe Damm Yilmaz drevet Salon Delux i Rødekro, hvor hun har syv ansatte. Men nu skal bygningen rives ned for at give plads til boliger.
Annonce

RØDEKRO: De fleste borgere i Rødekro er glade for, at det gamle butikscenter midt i byen nu står til at blive nedrevet og erstattet med et boligbyggeri samt en lille offentlig park.

30-årige Dorthe Damm Yilmaz, der blev selvstændig frisør allerede som 20-årig, er dog knap så tilfreds. Bygningen på Hærvejen, hvor hun har sin forretning, Salon Delux, er nemlig blevet solgt til bygherren Per Horup, og den skal også rives ned for at give plads til boligerne.

- Jeg fortryder, at jeg ikke købte bygningen selv, da jeg havde chancen. Men jeg var bange for at kaste mig ud i så stor en investering, midt i coronatiden.

- Jeg var mundlam, da Per Horup kom med opsigelsen, og det samme var mine frisører. Nogle begyndte at græde, for nu ved vi slet ikke, hvad der sker, siger Dorthe Damm Yilmaz.

Hendes lejemål er opsagt til den 1. august.

Annonce

Dobbelt husleje

- Jeg har været rundt i Rødekro for at spørge til bygninger, der kunne egne sig til frisørsalon. Men det er alt sammen til den dobbelte husleje.

- Jeg vil meget gerne blive her i midt i byen, for at være med til at skabe liv. Mange af mine kunder er ældre mennesker, der ville have svært ved at komme ud til mig, hvis jeg flyttede salonen udenfor byen.

Dorthe Damm Yilmaz og flere af hendes frisører har gennem de senere år deltaget i både nationale og internationale frisør-konkurrencer med flotte resultater.

En ny frisør fra Odense var lige blevet ansat, og han havde netop valgt salonen i Rødekro på grund af muligheden for at deltage i konkurrencer.

- Jeg har været nødt til at bakke ud af den aftale, for jeg ved ikke, hvordan det nu skal gå, siger Dorthe Damm Yilmaz.

- Jeg forstår ikke beslutningen om at trække vores bygning med i projektet. Det er en fin bygning, der ikke fejler noget. Rødekro risikerer at miste otte arbejdspladser på det her, siger hun.


Jeg fortryder, at jeg ikke købte bygningen selv, da jeg havde chancen. Men jeg var bange for at kaste mig ud i så stor en investering, midt i coronatiden.

Dorthe Damm Yilmaz, indehaver af Salon Delux.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce