Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Hvad skal vi lave i påsken? Tag på skattejagt, spis påskelam og få tips fra kirken

Frem til den 10. arpil kan man tage på skattejagt i gågaden og lede efter de 12 poster, som gemmer sig i butikkernes vinduerne. Foto: Mette Christine schulz
Corona-restriktionerne har sat en stopper for mange af de sædvanlige aktiviteter i påsken. I Aabenraa har både Shop i City og Aabenraa Sogn lavet nogle coronavenlige aktiviteter, man kan deltage i.

Aabenraa: Skattejagt, underholdning i gågaden og påskeløb i kirken er nogle af aktiviteter, som det er lykkedes at få lov til at lave i påsken i Aabenraa.

1 Underholdning i gågaden

Lørdag den 3. april, som er påskelørdag, kan man hygge sig på gågaden i Aabenraa, hvor butikkerne har åbent fra klokken 10-16. Shop i City har denne dag fået tilladelse til at lave nogle få aktiviteter i form af Blæserbanden, der går rundt og spiller musik, mens den store stygge ulv og den lille grimme ælling vil gå rundt og underholde børnene.

2 Skattejagt i eventyrets tegn

Shop i City har lavet en skattejagt gennem gågaden med 12 poster, som man skal finde i vinduerne hos butikkerne. Man kan hente et kort hos Fahrendorff Optik i Rådhusgade, hvor man også skal aflevere kortet igen, når man har gennemført skattejagten. Her får man et påskeæg og mulighed for at deltage i lodtrækning om gevinster. De 12 poster har alle en ledetråd til eventyr, og man skal så gætte, hvilket eventyr det er.

3 Kirken inspirerer

Aabenraa Sogn deler en pjece ud til sognets husstande op til påske. Pjecen indeholder de samme tekster, som bannerne på plankeværket i den nordlige ende af gågaden, og derudover er der blandt andet tips til, hvordan man kan fejre påsken med børnene hjemme i familien. Der er også forslag til, hvilken musik man kan høre i påsken.

4 Påskeløb i kirken

Sct. Nicolai Kirke har lavet et specielt påskeløb til børn inde i kirken. Her skal de finde 11 bogstaver og sætte dem sammen til et ord. Der bliver trukket lod om et påskeæg fra Ole's Chokolade blandt deltagerne. Kirken har åbent hver dag fra klokken 10-16, og konkurrencen løber frem til den 29. marts.

5 Spis påskelam

Restaurant Skyttegaarden har hver dag i påsken en speciel take-away menu med langtidsbraseret lammeskank, hasselback kartofler, grønsager, salat og lammesky til 150 kroner pr. kuvert. Menuen plejer at blive serveret i Sct. Nicolai Kirke skærtorsdag, men det forhindrer forsamlingsforbuddet i år. I stedet har kirken og Skyttegaarden lavet et samarbejde, så man kan bestille menuen som take-away og skærtorsdag vil kirken give en flaske druesaft med. Sammen med menuen vil der også være en pjece, som fortæller om grundstammen i påskemåltiden, de rituelle fire dele og fortællinger, som man kan tale om i familien ved bordet. Påskemåltidet lægger også op til, at man kan deltage i den nadverfejring, som sognepræst Jørgen Jørgensen sender liv fra kirken skærtorsdag klokken 19. Menuen kan bestilles hos Skyttegaarden på 74622376 og gerne i god tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce