Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Hverdagens helte får støtte af corona-sløjfe

Det ligger ikke fjernt fra FN Museets virke at engagere sig i et støtteprojekt med en corona-sløjfe, da museets grundlag netop er at fortælle om at løse opgaver rundt om i verden, mener FN Museets formand Per Amnitzbøl, der kan ses i baggrunden. arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
I samarbejde med Jydsk Emblem Fabrik i Malling har FN Museet i Frøslevlejren taget initiativ til et støtteprojekt for de af hverdagens helte, der bærer samfundet igennem corona-krisen. Salget skal generere midler til legater, forskning og økonomisk hjælp.
Annonce

Frøslev: De mange hverdagens helte, der bærer samfundet gennem den nuværende corona-krise, fortjener at blive værdsat. Det gør FN-Museet i Frøslevlejren med en ny corona-sløjfe, fortæller formand for FN Museet Per Amnitzbøl.

- Ideen er opstået, fordi mediebilledet er fyldt med et utrætteligt, hårdt arbejdende sundhedspersonale - læger, sygeplejersker, ambulancefolk, beredskabsfolk og andre. De fortjener et skulderklap, som borgerne nu får chancen til at give dem, lyder forklaringen.

Støttesløjfen er lavet i samarbejde med Jydsk Emblem Fabrik i Malling med det formål at skaffe midler til disse mange hverdagens helte.

Corona-sløjfen bygger således på den velkendte gule sløjfe, man også kender fra veteran-støtten, påpeger Per Amnitzbøll.

Corona-sløjfe

Corona-sløjfen er lavet af FN Museet i Frøslevlejren i samarbejde med Jydske Emblem Fabrik i Malling med det formål at skaffe midler til hverdagens helte.

Sløjfen produceres i to størrelser, og begge sælges for 75 kroner. Deraf skal der betales moms, men museets overskud på 40 kroner går ubeskåret til projektet i form af legater, forskning og støtte til de af hverdagens helte, som er mærket af opgaven.

Corona Sløjfen forhandles fra FN Museets og Jydsk Emblem Fabriks hjemmesider samt fra FN Museet, når det åbner den 8. juni.

Annonce

Døgnflue eller succes

- Det ligger ikke fjernt fra FN Museets virke at engagere sig i sådanne støtteprojekter, da museets grundlag netop er at fortælle om at løse opgaver rundt om i verden. Museets formål er netop at fortælle historierne om Danmarks Internationale Indsats fra 1948 og op til i dag. Her finder vi god grobund for at støtte kollegaer på hjemmefronten – det er netop, når det ser mindre godt ud, at vi rykker sammen – hver for sig, siger formanden.

I samarbejde med Jydsk Emblem Fabrik blev designet finpudset. Tanken om at lade en coronavirus indgå som symbol, blev dog droppet.

Det var nemlig ikke sygdommen, der skulle tegne billedet. I stedet har man fremhævet det nationale - og internationale præg, blandt andet med Dannebrog og WHO's logo, forklarer Per Amnitzbøl.

- Det hér kan risikere at blive rigtig spændende. Det kan naturligvis ende som døgnflue eller udvikle til noget større. Vi tror på det sidste.

Salget af corona-sløjfen skal generere midler med det formål at støtte hverdagens helte. illustration: FN Museet i Frøslevlejren og Jydske Emblem Fabrik, Malling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce