Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Idéernes mand fylder 60 år: Henrik Loff har altid fulgt sit hjerte

Henrik Loff med hunden Bifrost og samlingen af de støvler, som er gået på pension. Det er en tradition, at de bliver sømmet fast til træstubben ved søen foran Krusmølle.  Foto: Timo Battefeld
Tirsdag den 30. marts fylder Henrik Loff 60 år. Han har altid taget sine valg med hjertet og aldrig kigget på et regneark. Hans livsværk Krusmølle betyder så meget, at han nok aldrig går på pension, selvom datteren nu har overtaget stedet.

Felstedskov: Han sidder sjældent stille og har altid gang i et eller andet projekt eller en ny idé.

På tirsdag den 30. marts fylder Henrik Loff, medejer af familieforetagendet Krusmølle, 60 år, men pensionen venter ikke i den nærmeste fremtid.

Det har han nemlig alt for meget energi og alt for mange idéer til.

Da han i 1986 overtog landbrugsejendommen sammen med sin kone Nina, vidste de ikke, hvad de skulle bruge ejendommen til. Trods en landmandsuddannelse skulle der ikke være dyr, men der var ingen plan eller strategi for Krusmølle, som over de seneste snart 35 år har udviklet til et kultursted med events, julemarked, livsstilsbutik, konferencer, glamping og sit eget kildevand.

- Vi fandt ud af det hen ad vejen. De første ti år arbejdede vi på fuldtid ved siden af og planlagde sæsonerne efter arbejde. Vi havde kun åbent i weekenderne til jul, og så kom påske og pinse med, men vi havde ikke så travlt, fordi vi startede i det små. Vi begyndte med fem dispensationer, og det var jo aldrig sket i dag. Vi startede stille og roligt og fandt ud af, at det var den vej, vi havde lyst til at gå, og vi blev klogere på, hvad vi var gode til, har Henrik Loff fortalt ved en tidligere lejlighed om udviklingen af Krusmølle.

Annonce

Det skal være sjovt

Der var heller ingen regneark, bank eller revisor, der havde indflydelse på de valg, som ægteparret har truffet undervejs - kun hjertet. Og sådan er det stadig.

- Men vi har kigget på hinanden mere end en håndfuld gange og tænkt, om vi skulle stoppe og lave noget andet. Vi er nået hertil, fordi vi ville og med god opbakning fra familie og venner. Jeg vælger altid med hjertet, og det skal være sjovt det, jeg skal beskæftige mig med. En revisor ville løbe skrigende væk med de valg, jeg har truffet, men jeg vælger med hjertet og ikke med et regneark, sagde Henrik Loff, da Krusmølles julemarked i 2016 fejrede 30 års jubilæum.

Hjertevarme er derfor også en del af det, som ægteparret Loff kalder Krusmølles dna. Det er blevet stedets brand, at gæsterne skal mærke god service, hjertevarme, godt humør, og at der er blevet givet fuld gas, når de er på stedet, og det er én af grundene til, at over 30.000 hvert år besøger julemarkedet. En anden er det twist, som familien altid tilfører de ting, de gør. Som når Henrik Loff køber en skilift på auktion, fordi det er sjovt og finder ud af, at den skal hænge og svæve i loftet.

Annonce

Datteren har overtaget

I dag har datteren Cathrine Meinhardt Loff overtaget driften af butik og restaurantdelen. For selvom Henrik Loff ikke regner med, at han nogensinde går på pension, så drømmer han og Nina om at rejse mere ud og opleve verden og sejle i lidt længere tid i deres båd.

- Det er en livsstil at drive et sted som Krusmølle, og det er fantastisk, at Cathrine har lyst til at køre det videre. Vi bor i et lille kollektiv, og og det er en kæmpe fornøjelse. Det er gået den vej, jeg havde tænkt, og det har givet mig en kæmpe frihed at give det fra mig. Jeg vil altid komme tilbage til Krusmølle, men jeg har en plan om at blive 100 år, så tænk hvad jeg alt skal opleve endnu, siger Henrik Loff.

Mere om Henrik Loff

Det var Henriks forældre Gerda og Hans Frederik Loff,  som så en mulighed i Krusmølle og købte den på tvangsauktion. Her kunne de få noget jord til at dyrke roer med mere og en bygning til bondegårdsferie ligesom hjemme på Havklev et par kilometer væk.

Det var Gerda Loff, som fik idéen til en juleudstilling på loftet. I dag bliver jul på Krusmølle besøgt af over 30.000 hvert år.

Henrik og Nina Loff overtog Krusmølle i 1986 og har siden udviklet gården til at være et oplevelsessted med livsstilsbutik, café, festlokaler, konferencer, events som "Smag, smil og gummistøvler", koncerter, eget kildevand og seneste skud på stammen er ti glampingvogne spredt ud i naturen omkring gården.

Derudover ejer ægteparret Skuden, som er en restaurant på lystbådehavnen i Aabenraa.

Henrik har også Tough Nature, som er Krusmølle på hjul. Her beskæftiger han sig med alt fra internationale tre ugers rally-løb igennem Nordafrika til messeopstillinger, private begivenheder og firma arrangementer.

Han og Nina har tre børn: Christoffer, Frederik og Cathrine samt to børnebørn. For tre år siden mistede de barnebarnet Otto i en tragisk ulykke på gården, hvor den to-årige dreng druknede i en brønd.

Cathrine flyttede for nogle år siden sammen med sin mand Christian hjem på gården for at gå i gang med et glidende generationsskifte, og hun har nu forpagtet butikken og restaurantdelen af forretningen.

I sin fritid elsker Henrik Loff at køre motorcykel og at sejle i sin båd. Hans næste store plan er at sejle ud på en længere uplanlagt tur, og derfor ønsker han sig tilskud til et navigationssystem til båden.

Fødselsdagen bliver fejret med familien og de allernærmeste venner over flere dage udendørs på gårdspladsen for at følge forsamlingsforbuddet og andre corona-restriktioner.


Jeg har en plan om at blive 100 år, så tænk hvad jeg alt skal opleve endnu.

Henrik Loff


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce