Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ikke set før: Klub laver hold for helt ny målgruppe

Fra den 17. marts kan man deltage på et nyt hold i Aabenraa Boldklub - "Fodbold for Hjertet". Billedet her er dog fra Fælledparken i København. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk
Er man ramt af en hjerte-kar-sygdom - eller har frygt for at blive det - kan man spille sig til et bedre helbred og direkte ind i et nyt fællesskab. Aabenraa Boldklub og Hjerteforeningen byder på "Fodbold for Hjertet".
Annonce

Aabenraa: Man siger, en fodbold er verdens bedste legetøj, men måske kan den også være verdens bedste "medicin". Aabenraa Boldklub er gået sammen med Hjerteforeningen i Aabenraa om motionstilbuddet "Fodbold for Hjertet", der er for kvinder og mænd, der har hjerte-kar-sygdomme - eller som er i risikogruppen for at få disse sygdomme.

- Vi synes, der mangler noget til den her målgruppe, og så har jeg også selv arbejdet på hjerteafdelingen i flere år. Det lyder rigtigt spændende og er et godt initiativ, vi gerne vil bakke op om, siger Linda Thaysen, der kommer til at stå for træningen af holdet og i forvejen træner fodboldfitness i AaBK.

- Man skal sørge for at justere træningen, så den passer til den enkelte person. Der skal være individuelle træningsmuligheder, forklarer Linda Thaysen, som byder på Fodbold for Hjertet fra den 17. marts på AaBK's anlæg.

Om Fodbold for Hjertet

  • Fodbold for Hjertet er en videreudvikling af det såkaldte fodboldfitness-koncept, som er motionsfodbold med varieret træning og øvelser til både nybegyndere og mere erfarne spillere.
  • Første træningsdag er tirsdag den 17. marts på AaBK's anlæg på Vestvejen i Aabenraa. Man kan træne med tre gange, inden man bestemmer sig for, om man vil deltage på fast basis.
  • Der er yderligere informationer at hente på www.dbu.dk/fodboldforhjertet

Annonce

En hjertelig modtagelse

Hos Hjerteforeningen er man glad for at få et ekstra tilbud på hylderne, som ikke kun bidrager med motion, men også sammenhold og fællesskab.

- Vi støtter fra Hjerteforeningen Aabenraa op om denne aktivitet og håber, den tiltaler både hjertepatienter og andre med øget risiko for at få hjerte-kar-sygdomme. Der er tale om et tilbud, der kan bruges både som vedligeholdelse af formen efter rehabilitering, men også være forebyggende mod hjerte-kar-sygdomme, siger lokalformand Jutta Drath i en pressemeddelelse.

Fodbold for Hjertet-holdet er for alle - uanset forudsætninger - og træneren er uddannet i at tage hensyn til alle. Det handler ikke om at være den stor boldkunstner, men om at hygge sig og have det sjovt sammen med gode holdkammerater, slås det fast i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce