Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Interesse for byen: Aabenraa nomineret til pris

Et gavlmaleri af Kristian Vodder Svensson er med til at gøre den nordlige del af gågaden mere spændende. Foto: Jacob Schultz
Aabenraa Kommune er nomineret til Dansk Byplan Laboratoriums byplanpris på baggrund af udviklingsplanen for Aabenraa by, som føres ud i livet i disse år.
Annonce

Aabenraa: De senere år har Aabenraa Kommune været i gang med en større renovering af gader og pladser i byens centrum. Den øvelse er ikke færdig endnu, men den har allerede skabt opmærksomhed uden for kommunegrænsen. Dansk Byplan Laboratorium har nomineret Aabenraa til årets byplanpris, som uddeles den 3. oktober. De to øvrige nominerede er Partnerskab for Vestkystturisme og Himmerland Boligforening, der er gået sammen med Aalborg Kommune om at komme i betragtning til prisen. - Det har været en lang sej proces, men når man ser tilbage, så er der sket rigtigt meget de seneste ti år, siger Bo Riis Duun, der er planchef i Aabenraa Kommune.

Pris fra 1996

  • Byplanprisen blev indstiftet i 1996 af Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen, og tildeles hvert år en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer.
  • Aabenraa Kommunes udviklingsplan blev vedtaget i 2014, men selve processen begyndte cirka to år tidligere.
Annonce

Gågaden

Aabenraa har blandt andet investeret i en strandpromenade, der snart forlænges, så den når længere ind mod byen. Samtidig er Søndertorv, Skibbroen, Vestergade, Storetorv og Rådhusgade sat i stand, og der er også planer om at renovere Markedspladsen.

Aabenraa har senest fået opmærksomhed uden for bygrænsen for projektet i den nordlige ende af gågaden.

Her skal byrumsmøbler, lamper og nye farver på husene skabe stemning og liv i en del af centrum, som har været forsømt i nogle år.

- Tingene er jo gået støt og roligt fremad, siden vi begyndte processen for omtrent ti år siden, siger Bo Riis Duun.

Aabenraa Kommune er ikke helt færdig med byudviklingen. Markedspladsen mangler stadig en kærlig hånd, og det er også planen, at den tidligere Kvickly-bygning skal rives ned og erstattes af et sundhedshus. Samtidig skal der skabes en direkte adgang fra H.P. Hanssens Gade til Barkmøllegade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce