Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Jørn springer ud som selvstændig som 56-årig: Jeg er en arbejdshest

Den iøjnefaldende grønne farve, som pryder både facade, vinduer og indendørs er inspireret af den maskine, som Jørn Iwersen står med her. Foto: Mette Christine Schulz
Han ved aldrig, hvad der kommer ind ad døren, og det kan være stressende. Men Jørn Iwersen elsker sit arbejde, og i en alder af 56 år er han nu blevet selvstændig med Bilsyn Aabenraa.

Aabenraa: Hvis du har kørt på Vestvejen de seneste uger, har du måske lagt mærke til, at der er kommet liv i lokalerne ved siden af HTH.

Det er 56-årige Jørn Iwersen, som efter ti år som medejer af Aabenraa Synshal på Stegholt nu er blevet helt sin egen herre. 9. april åbnede han Bilsyn Aabenraa på Vestvejen, og siden har han haft rigtig travlt.

- Beliggenheden er jo super. Den kunne ikke være bedre, for de siger, at der kører 20.000 forbi hver dag. Jeg laver også rigtig meget på drive-in uden tidsbestilling, og det kan godt stresse mig, at jeg aldrig ved, hvad der kommer ind ad døren. Men det er jo også det, jeg elsker ved jobbet, fortæller han.

Annonce

Jørn Iwersen har været temmelig nervøs for at tage springet som selvstændig, og i en alder af 56 år er det også lidt usædvanligt. Men den erfarne synsmand kan ikke se sig selv på efterløn, og da han samtidig er en arbejdshest, var det nu, drømmen skulle prøves af.

- Mine venner har hele tiden sagt, at jeg ville få travlt, hvis jeg gjorde alvor af drømmen, og det er da et drømmescenarie, at det er blevet sådan. Nu bor jeg alene og har store børn, så jeg kan bare give den fuld gas og have lange åbningstider og lørdagsåbent, for der ikke nogen, der venter på mig derhjemme, siger han.

Håber at ansætte en mand mere

Når man spørger Jørn Iwersen, hvad der gør jobbet som synsmand sjovt, er der mange grunde.

- At have med kunder at gøre er sjovt. Jeg taler med mange forskellige i løbet af en dag - lige fra fru Jensen til bankdirektøren. Arbejdet er alsidigt, for jeg syner alt fra motorcykler til Ferrari, og så er det et fysisk arbejde, jeg kan holde til. Jeg mangler måske lige en kollega til at smalltalke med, og det er da også mit håb, at jeg kan ansætte en mand mere inden for et år, fortæller han.

Da Jørn Iwersen for 15 år siden fik beskeden fra sin læge om at droppe det tunge fysiske arbejde som automekaniker, blev han uddannet synsmand. Nu er han i en alder af 56 år sprunget ud som selvstændig med Bilsyn Aabenraa. Foto: Mette Christine Schulz

Det med, at arbejdet som synsmand er et fysisk arbejde, han kan holde til, er vigtigt. Oprindeligt er han uddannet automekaniker og var i mange år ansat hos Toyota. Men problemer med lysken og en besked fra lægen om at passe på gjorde, at han indså, at han ikke kunne blive ved med det tunge arbejde.

Annonce

Grøn er håbets farve

- Jeg var så heldig at blive uddannet ved A-Inspektion i 2006. De betalte også min uddannelse til synsmand, hvilket ikke er billigt. Selve uddannelsen koster 100.000 kroner, og så skal du have fuldt kørekort oveni. Der er ikke mange, der har det, så jeg var heldig, siger han.

Han går da også glad på arbejde hver dag i det store, lyse rum, som han brugte hver aften og weekend efter arbejde i fire måneder på at sætte i stand. En bestemt grøn farve går igen både udenfor som blikfang og indenfor, og det er ikke tilfældigt.

- Den farve passer til mig. Det er håbets farve, smiler Jørn Iwersen.

Bilsyn Aabenraa

Det er Aabenraa Låseteknik, der har købt bygningen på Vestvejen 149, hvor Jørn Iwersen har åbent Bilsyn Aabenraa.

Her udfører han alle slags syn - også toldsyn. Han har som en ekstra service stillet en computer op i synshallen, så han kan hjælpe kunderne på stedet med at udfylde papirerne på Skat's hjemmeside.

Som den eneste synshal i byen har han åbent om lørdagen, så folk ikke behøver tage fri fra arbejde for at få synet deres bil.


Mine venner hele tiden har sagt, at jeg ville få travlt, hvis jeg gjorde alvor af drømmen, og det er da et drømmescenarie, at det er blevet sådan.

Jørn Iwersen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce