Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Jakobs inbox er fyldt med positive beskeder efter X Factor: Det giver noget til selvtilliden

At stå på scenen foran et publikum var en fed oplevelse for Jakob Meldgaard Hansen, selvom han også var nervøs.  På trods af at han røg ud af programmet, har han haft en stor oplevelse ud af at deltage i X Factor. Foto: Lasse Lagoni/TV2
Det var fair nok, at han røg ud af X Factor ved "five chair challenge". Jakob Meldgaard Hansen fra Rødekro havde nemlig allerede fået en kæmpe oplevelse.

Rødekro: Da han sad i én af de fem varme stole, vidste han godt, at hans dage som deltager i X Factor sandsynligvis var talte.

For selvom han havde fået lov til at sidde der længere, end han havde forventet, så ventede der to deltagere, som 25-årige Jakob Meldgaard Hansen godt vidste kunne true hans videre vej i det populære TV2-program.

- Det var fair nok. Jeg tror, at de ville det lidt mere, end jeg ville. For mig var det en oplevelse, fortæller Jakob Meldgaard Hansen i telefonen fra Kolding.

Her var klejnsmeden fra Rødekro i sidste uge på svejsekursus, og det var netop kombinationen af jobbet som smed, hans maskulinitet, store tatoveringer og hans forkærlighed for blød pop, som gjorde, at han fik mere end fem minutters berømmelse i ét af de mest sete tv-programmer herhjemme.

I sin audition stillede han sig stolt frem og fortalte om sin kærlighed til "flødemusik", og han imponerede de tre dommere med sangen "Wonderful World" af den britiske sanger James Morrison.

- Jeg var ret nervøs til den casting. Man river en hel dag ud af kalenderen og venter bare på, at det bliver ens tur, og jeg trippede rundt og var lige ved at tisse i bukserne, mens jeg ventede. Men da jeg kom ind til de tre dommere, kunne jeg lægge nervøsiteten væk og bare være i det. Jeg nød det, og det var hyggeligt, fortæller han.

Annonce

Gode til at bakke hinanden op

At han overhovedet kom til castingen hos de tre dommere, Thomas Blachman, Nanna Øland og Martin Jensen, var ikke noget, han havde planlagt.

Indtil deltagelsen i X Factor havde han kun sunget for andre til forældrenes fødselsdage, og når han var fuld, men da opslaget om, at programmet søgte deltagere blev slået op på Facebook, blev Jakob Meldgaard Hansen tagget af venner og bekendte, og det fik casteren til programmet til at ringe til ham.

- Jeg havde ingen planer om at deltage, men det opkald satte skub i tankerne, for det kunne da være meget sjovt at prøve. Jeg sendte en video ind og blev udtaget til at synge for dommerne, og det blev jeg lidt overrasket over. Jeg vidste godt, at jeg kunne synge, men det er der jo også mange andre der kan. Man skal også have en historie, fortæller han.

Ud over mere erfaring i at optræde har Jakob Meldgaard Hansen fået nogle bekendtskaber, og så synes han, at det har været sjovt at være med til at lave sådan et program, hvor man ud over at optræde også bliver interviewet af værten, Sofie Linde. Foto: Lasse Lagoni/TV2

Jakob Meldgaard Hansens historie var god nok, og det var hans sangtalent også, så han gik videre. Derefter var det bare at vente på, om dommeren i hans kategori, dj'en Martin Jensen, ville udtage ham til den såkaldte "five chair challenge", hvor deltagerne synger på en scene foran dommerne og publikum og skal kæmpe om de fem stole, som symboliserer den videre deltagelse i programmet.

- Jeg var overrasket over, at jeg sad der i så lang tid, for jeg var den første på scenen og røg først ud, da der var to deltagere tilbage. Under lydprøven kunne jeg se, at det var den hårde kerne, jeg var sammen med, for de havde rimelig meget erfaring i forhold til mig. Men det var fedt at opleve, at vi ikke var modstandere, for alle var gode til at bakke hinanden op, siger han.

Annonce

Varm telefon

Derfor har Jakob Meldgaard Hansen ikke kun fået en kæmpe oplevelse ud af at deltage i X Factor. Han har også fået nogle nye bekendtskaber og mere erfaring i at optræde .

- Det er sjovt at lave sådan et program, og det giver da helt klart noget til selvtilliden at have optrådt på hele Danmarks fjernsyn. Men jeg drømmer jo ikke om at blive popstjerne. Jeg kan bare godt lide at optræde, fortæller han.

Det var første gang, at Jakob Meldgaard Hansen prøvede at stå på en scene foran et publikum, da han skulle synge i "five chair challenge" i X Factor. Foto: Lasse Lagoni/TV2

Efter sin medvirken har han fået masser af beskeder på sine profiler på de sociale medier.

- Det har været helt vildt at opleve. Telefonen har været varm, for der er kommet flere hundrede beskeder fra folk i hele Danmark, og det har kun været positivt. Det har været dejligt at opleve, men opmærksomheden har overrasket mig. Der er også mange piger, som har skrevet til mig, at det er sødt med den sønderjyske charme, og der har også været nogle tilbud om dates. Men jeg har en pige, som jeg ser lige nu, og som jeg er blevet glad for, så jeg har ikke fået noget ud af det på den måde, griner han i telefonen.

Annonce

Er det ikke dig fra X Factor?

På svejsekurset måtte han også flere gange svare på spørgsmålet "er det ikke dig fra X Factor", og hvis de lokale byfester og festivaler bliver til noget til sommer, får Jakob Meldgaard Hansen måske sin debut foran det lokale publikum.

- Der er nogle, der allerede har spurgt, og det kunne da være meget sjovt at prøve, siger smeden fra Rødekro.

Blå bog

Jakob Meldgaard Hansen er 25 år og er født og opvokset i Hjordkær.

Han har altid elsket at synge og høre musik, men det var først på efterskolen, at han begyndte at gå mere op i musik. Det var også i en forestilling her, at han for første gang sang for andre.

På efterskolen fik han også øjnene op for popmusik. Han synes, der er følelser i den form for musik.

Han er uddannet klejnsmed og arbejder hos Rødekro Smedie.

Han røg ud af X Factor i den såkaldte "five chair challenge", hvor 11 solister over 23 år skulle kæmpe om de fem stole, der sikrer videre deltagelse i programmet.


Det er sjovt at lave sådan et program, og det giver da helt klart noget til selvtilliden at have optrådt på hele Danmarks fjernsyn. Men jeg drømmer jo ikke om at blive popstjerne. Jeg kan bare godt lide at optræde.

Jakob Meldgaard Hansen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce