Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Janes træningsmetode gør underværker for hende selv og andre: Nu udvider hun med træning i baghaven

Jane Lunds tilgang til træning er den personlige, rolige og tillidsfulde, hvor hun guider sine klienter frem til at håndtere deres egen krop og gøre den stærkere. Hun har lært på egen krop, at det er den bedste måde at træne på, og nu har hun udvidet med træning udendørs i sin baghave, hvor hun kan have 15 med af gangen og senere på året kommer der også træning i en specialbygget overdækning foran huset. Foto: Mette Christine Schulz
58-årige Jane Lund udvider hendes motionsstudio i privaten til haven, hvor hun nu har bygget en bane til træning. For hende selv har træning altid betydet meget, men overdrivelse stressede kroppen, så det fik hende til at gå den modsatte vej.

Aabenraa: Selvom hun faktisk ikke har trænet et godt stykke på grund af en ny hofte, så ser hun bomstærk og toptrænet ud.

Det er 58-årige Jane Lund naturligvis stolt af - "at der ikke er noget, der er faldet sydpå," som hun selv siger det. Ud over at det er god reklame for hendes motionsstudio, så er det også vigtigt for hende, fordi hun har ændret sin tilgang til træning, og hendes krop er nu beviset på, at det virker.

- Jeg har altid trænet meget, og jeg endte med at overdrive træningen og stresse kroppen. Jeg lider af morbus meniére, som rammer det indre øre og påvirker balancen og giver anfald. Overdrivelse af træning gav nye anfald, men min omstrukturering af træningen gør, at jeg kan holde den næsten i skak. Jeg har lært at tyde kroppen og styrke den ud fra de udfordringer, man hver især har, fortæller den personlige træner.

Annonce

Ingen konkurrence her

For tre år siden valgte hun at give sine erfaringer og træningstips videre ved at åbne motionsstudio i privaten på Gamle Kongevej 19. Her er der ingen maskiner eller mange mennesker, men max fire på et hold og træning i naturlige bevægelser med enten kun ens egen kropsvægt eller også højest med et nogle få kilos belastning.

- Min måde at træne på er en pendant til højere, hurtigere, stærkere. Det vil jeg væk fra, for jeg vil hellere have, at folk mærker dem selv og lærer at bruge dem selv og får hovedet og kroppen til at arbejde sammen. Der er ingen konkurrence her, for alle gør det i deres eget tempo - ud fra deres udgangspunkt, og det har vist sig at have en stor effekt, forklarer Jane Lund.

Hun er ikke uddannet inden for idræt eller sundhed, men baserer sin træning på, hvad hun har oplevet virker på sin egen krop, og på de erfaringer hun har bygget gennem årene som elitefodboldsspiller og træningsentusiast.

Mange har problemer med balancen og ryggen og derfor er der balancebomme med i den nye bane i haven. For træneren handler det om at lære sine klienter at mærke efter på deres kroppe, så skavanker kan blive ordnet og rettet. Jane Lund har kun et hold en time hver dag for ikke at genere naboerne mere end højst nødvendigt. Foto: Mette Christine Schulz

Det har hun stor succes med i sit motionsstudio, og nu har hun udvidet mulighederne for træning. Før coronanedlukningen i foråret 2020 havde hun bestilt redskaber til sin store have, så hendes klienter også kunne træne udendørs. Leveringen blev forsinket, men nu står "træningshaven" klar og er blevet taget i brug til stor glæde for træneren.

- Det er dejligt at træne udenfor, og det er der også mange, der har fundet ud af under nedlukningerne. Folk nyder at dyrke motion udenfor og få frisk efter en lang dag på kontoret. Det er kommet for at blive, og derfor har jeg også bestilt en 36 kvadratmeter overdækning, som er speciallavet til træning, som skal stå ude foran huset, så vi kan træne der året rundt, fortæller Jane Lund.

Annonce

Det unikke er mig

Selvom hun har udvidet sit studio, så har hun ingen planer om at "blive større" med ansatte og flere træningstimer. Hun mener nemlig, at hendes succes med den træning, hun tilbyder, lige så meget er baseret på, at det er hende, der står for den.

- Det unikke her, er jo mig - det, jeg kan. Det handler om tillid, for folk blotter sig også lidt, når de fortæller om deres skavanker. Den ro og den tryghed kan jeg ikke give gennem en ansat. Jeg er en person, som booster folk og roser meget og følger dem tæt i deres udvikling, og det er en luksus, at jeg kan hjælpe dem hele vejen igennem og se, at de bliver styrket og kan håndtere deres udfordringer. Derfor skal det her ikke være større end det er nu, siger Jane Lund.

Blå bog

Hun er født i Nørresundby og gift med thyboen Kurt Jensen. Selv har hun tre voksne børn fra sit første ægteskab. Ægtefællen har to.

Med sin første mand boede hun i en årrække i England og Sydkorea, indtil hun vendte hjem til Danmark i 1997.

Hun har altid spillet meget fodbold og spillede i England for Wembley Ladies, som vandt ligaen.

Hun har for nylig fået en ny hofte, som hun selv tror er blevet slidt af at spille fodbold på beton i Sydkorea i syv år.

Hun har læst idræt på universitetet, men blev ikke færdig med studiet. Hun har også tidligere været instruktør hos Fitness World i en årrække.

Siden 2018 har hun haft Jane Lund Motion & Træning i privaten på Gamle Kongevej 19. Her tilbyder hun personlig træning eller træning i hold á fire deltagere i sit studio på såkaldte "bootcamps" med hver deres tema. Nu også udendørs træning på banen i haven, hvor der er plads til 15 deltagere.

Når hun ikke er i bevægelse, og det er hun næsten fra hun står op til hun går i seng, nyder hun at læse eller strikke. Ægtefællen Kurt elsker at cykle, og så har han tidligere spillet fodbold. Sporten, der bragte parret sammen.


Min måde at træne på er en pendant til højere, hurtigere, stærkere. Det vil jeg væk fra, for jeg vil hellere have, at folk mærker dem selv og lærer at bruge dem selv og får hovedet og kroppen til at arbejde sammen.

Jane Lund


Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vær den gode pårørende: Tal om sygdommen og hjælp sådan her

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Biblioteket anbefaler: Find de gode historier til børnene

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Kanoner fyres af for sidste gang

Ugeavisen Aabenraa

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Ugeavisen Aabenraa

Hyld én, der hjalp dig godt hjem: Home uddeler priser med fokus på medmenneskelighed

Ugeavisen Aabenraa

Hjælp kommunen og vind en præmie: Kan du finde på det perfekte navn til nyt hus?

Ugeavisen Aabenraa

Ny forskning: Disse kulhydrater forpurrer dit vægttab

Ugeavisen Aabenraa

Tidligere DGI-formand fortrød: Tove stiller ikke op for Venstre

Ugeavisen Aabenraa

Havneformand: Travl havn giver håb for hele kommunen

Ugeavisen Aabenraa

Louise ledte efter kærligheden i nyt TV2-program: Sådan er det gået hende

Ugeavisen Aabenraa

Slut med fast adresse: Campingplads skal være for campister

Ugeavisen Aabenraa

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Ugeavisen Aabenraa

Ny bar er lige på trapperne: Den er opkaldt efter en bulldog

Ugeavisen Aabenraa

Søstre løber med kronprinsen

Ugeavisen Aabenraa

Derfor er lokale supermarkeder løbet tør for Chabeso: Kultsodavandens dage kan være talte

Ugeavisen Aabenraa

Opfordring til kommunens unge: Lad jer teste

Ugeavisen Aabenraa

Læs hvordan: Danskere har tjent formuer på at opkøbe udlejningsejendomme i Flensborg

Ugeavisen Aabenraa

Brænd krudt af: Fem motionslege for hele familien

Ugeavisen Aabenraa

Lars fik en god oplevelse: Ankom til Raubling i god form og højt humør

Ugeavisen Aabenraa

- Streamer du ulovligt? Spot faresignalerne i tide

Ugeavisen Aabenraa

Direktør fejrer jubilæum: - Jeg har ikke bagt mange speltboller eller klassens-time-kage

Ugeavisen Aabenraa

Unge tager føringen: Genbrug er blevet prestige

Ugeavisen Aabenraa

Familien Eskildsen klemt i det hurtige boligmarked i Aabenraa: Er flyttet ind hos konens bror, mens de venter på drømmehuset

Annonce