Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Jebsen har planen klar: Natur og boliger skal smelte sammen i ny udstykning

Til efteråret går Stenbjerg Ejendomme A/S i gang med at byggemodne udstykningen på Stolligvej. Ud over boligerne vil der blive stier, som alle kan benytte. Det er også planen, at området skal have sammenhæng med den populære Knappstien, ligesom beboerne får egen sø, så der bliver den del mere variation i landskabet end i dag. Foto: Mette Thomsen
Udstykningen på Stolligvej, som Hans Michael Jebsen-selskabet Stenbjerg Ejendomme A/S købte sidste år, bliver en blanding af parcelhuse og gårdhavehuse, hvor naturen er tænkt med ind.

Aabenraa: Det blev taget imod som en god nyhed, da det i januar 2020 kom frem, at det alligevel ikke ville blive Aabenraa Kommune selv, der skulle stå for den nye udstykning på Stolligvej øst for Dimen.

I stedet trådte den i Hongkong bosiddende Hans Michael Jebsens danske ejendomsselskab, Stenbjerg Ejendomme A/S, til.

- Der var lagt op til et klassisk parcelhusområde, men vi købte det med ønske om at skabe en mere landskabelig forstad, forklarer selskabets chefarkitekt, Lisbeth Søkilde, i kølvandet på, at der nu ligger et forslag fra Stenbjerg Ejendomme A/S til, hvordan en ny lokalplan for området skal udformes.

Annonce

I stedet for 90 parcelhusgrunde i fem boliglommer, som der oprindeligt var lagt op til, bliver det nu en blanding af parcelhuse og det, der betegnes tæt-lavt byggeri - eksempelvis seniorboliger. I alt enten 66 eller 69 boliger.

I dialog med seniorer

Boligerne er placeret som blade på en trekløver. Det midterste blad bliver udlagt til 19 parcelhusgrunde, hvor køber selv bygger inden for nogle retningslinjer, mens det vestlige blad bliver 28 gårdhavehuse, der får en lille privat gård/terrasse.

Stenbjerg Ejendomme A/S har allieret sig med det landsdækkende rådgivningsfirma MOE A/S, der er kommet op med forslaget om de tre kløverblade, hvor både natur og fællesskab er tænkt ind med masser af grønne arealer og to fælleshuse. Tegning: MOE A/S

- Derud kommer der et fælleshus, hvor der blandt andet vil være gæsteværelser. Fællesskabstanken er jo på vej tilbage, forklarer Lisbeth Søkilde, der da også har været i dialog med nogle af de lokale grupper, der har meldt, at de arbejder med et seniorbofællesskab.

- Men selv om vi principielt ønsker det samme, så kan forskellige ønsker og forventninger til byggeriet og området resultere i, at vi måske opfører seniorbofællesskabet selv, såfremt vi ikke kan finde til en fælles løsning, siger Lisbeth Søkilde.

Det er endnu ikke afgjort, om det blad bliver leje- eller ejeboliger, men eftersom Stenbjerg Ejendomme jo er et udlejningsselskab, bliver det nok det første.

Annonce

Der er også forretning

Det er heller ikke afgjort, om det tredje, østlige blad bliver parcelhusgrunde eller gårdhavehuse.

- Vi har ønsket at give os selv mulighed for begge dele, da det er svært at spå om, hvad coronaen komme til at betyde for boligmarkedet. Så vi udvikler det til, hvad folk gerne vil have, forklarer Lisbeth Søkilde.

Da Stenbjerg Ejendomme sidste år købte grunden, blev ord som filantropi nævnt, men chefarkitekten understreger, at selv om det er en ejer med veneration for området, så er investeringen foretaget med forretning for øje.


Det kan lyde som en filantropisk drøm, vi har gang i, og det er da også drøm om, hvordan man bygger for fremtiden. Men der skal stadig være økonomi i det.

Lisbeth Søkilde, chefarkitekt Stenbjerg Ejendomme A/S


- Det er rigtigt, at Jebsen selv plejer at sige, at den, der har de bredeste skuldre, har også forpligtelsen, men vi vil også gerne vise, at man kan få økonomi i et projekt som det her. For hvis det er ren og skær filantropi, hvad er det så, vi viser? Andre skal jo helst kunne sige "det er lækkert, det gør vi også", siger chefarkitekten om intension med at skabe et boligområde, der viser, at det godt kan lade sig gøre at skabe lys og luft på begrænset plads:

- Vi har jo ikke bare pillet halvdelen af grundene ud, men vi har lavet en bebyggelsesplan, hvor der er enheder nok til, at vi tror på, at der stadig kan tjenes penge. Det er sådan set bare en gammel tanke, vi har taget op - hellere bo mindre og tættere for så at få mere lys og luft udenom.

Stenbjerg Ejendomme A/S satser på, at den nye lokalplan for området kan vedtages endeligt i begyndelsen af september, så selskabet kan byggemodne hen over vinteren.

- Det vil tage et halvt års tid, så køber man en grund, vil man kunne begynde at bygge fra april næste år. Da vil vi også begynde at bygge gårdhavehusene, er den foreløbige plan ifølge Lisbeth Søkilde.

Nybolig Aabenraa får salget

Det bliver Nybolig Aabenraa, der kommer til at stå for salget af de kommende byggegrunde på udstykningen på Stolligvej.

Medejer Hans Sørensen kan endnu ikke sige noget om prisen, men grundene får en størrelse på mellem 1000 og 1600 kvadratmeter, og Nybolig-mægleren er ikke i tvivl om, at de nok skal kunne sælges.

- Aabenraa har behov for yderligere grunde, og det er naturligt at begynde hægte den del af byen på. Børn kan cykle ned til byen ad Dimen, ligesom der jo heller ikke langt til Løjt, siger Hans Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce