Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Jebsen-søn redder Tranekær Slot

Familien Jebsen på et billede fra 2016, hvor de var samlet på Løjt på fælles sommerferie. Caspar Sophus Jebsen står som to fra venstre. Privatfoto

Den 27-årige søn af Hans Michael Jebsen, Caspar Sophus Jebsen, har købt 90 procent af det historiske Tranekær Slot på Langeland. Dermed er han med til at redde det kendte slot fra dets økonomiske problemer.

Annonce

Aabenraa: Glæden var stor på Langeland i forrige uge, da Tranekær Slots ejer Christian Ahlefeldt-Laurvig kunne fortælle, at slottet har fået en ny medejer, som kan være med til at redde det historiske slot fra dets økonomiske problemer.

Medejeren er nemlig Caspar Sophus Jebsen, søn af mangemilliardæren Hans Michael Jebsen fra Aabenraa. Den 27-årige arving har købt 90 procent af aktierne i det nye aktieselskab, hvor Christian Ahlefeldt-Laurvig beholder ti procent.

Det skriver JydskeVestkysten.

Caspar Sophus Jebsen og Christian Ahlefeldt-Laurvig er naboer i og med Caspar Sophus Jebsen ejer de langelandske godser Charlottenlund og Nedergaard. Da Ahlefeldt-Laurvig i maj sidste år besluttede sig for at ændre den fastlåste økonomiske situation på slottet, var det derfor nærliggende at kontakte Jebsen-familien, som han i forvejen kendte gennem Tranekærs samarbejde med Charlottenlund.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre salgsprisen, men det var et krav fra Ahlefeldt-Laurvig familien, at Christian Ahlefeldt-Laurvig står som medejer og direktør i det nye fælles selskab og forbliver den drivende kraft i selskabet.

Familien Ahlefeldt-Laurvig kan derfor også blive boende på slottet, som kan dateres til 1200-tallet.

Caspar Sophus Jebsen bor for tiden i Madrid, hvor han læser bæredygtig økonomi. Han er født og opvokset i Hong Kong, hvor hans far driver handelsselskabet Jebsen & Co Ltd.

Den 27-årige millardærarving blev kendt i Danmark, da han i 2004 var én af de elever på Herlufsholm, som journalisten Anders Agger fulgte tæt i DR's dokumentarserie om kostskolen ved Næstved.

Familien Jebsen har de seneste år investeret i flere danske godser. Blandt andet godset Damsbo på Fyn og Bækkeskov på Sydsjælland, hvor den tidligere Codan-direktør Peter Zobel boede indtil sin død.

I Aabenraa og omegn er Hans Michael Jebsen også kendt for at investere i ejendomme og kroer, blandt andre Restaurant Knapp og Dyvig Badehotel. Han er en nær ven af kongehuset og er selvskreven på gæstelisten til alle de store begivenheder i kongehuset.

Tranekær Slot på Langeland kan dateres tilbage til 1200-tallet. Slottet har de seneste år kæmpet med økonomiske problemer, som har spændt ben for udviklingen, men med kapitalindsprøjtningen fra Caspar Sophus Jebsen ser greve Christian Ahlefeldt-Laurvig igen lyst på fremtiden for slottet. Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce