Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Jobskifte: Organist skifter orglet ud med efterskole

Mogens Damm skal undervise i musik - men også en masse andet - på efterskolen i Hoptrup. Foto: Claus Thorsted
Mogens Damm, organist i Aabenraa gennem 14 år, skal være efterskolelærer i Hoptrup. Han forlader det, han selv kalder, verdens bedste organistjob.
Annonce

HADERSLEV: Mogens Damm har spillet orgel siden han var 14 år og aldrig beskæftiget sig med andet i sit arbejdsliv. Men nu skal det være.

Organisten ved Sct. Jørgens Kirke i Aabenraa har fået nyt job som lærer på Hoptrup Efterskole, hvor der er fokus på musik, dans og teater.

- Jeg skal være musiklærer, men jeg skal også undervise i almindelige boglige skolefag, fortæller Mogens Damm, som blev ansat ved Sct. Jørgens Kirke i 2007.

Det med at undervise unge mennesker er ikke helt fremmed for ham. En del af jobbet som organist ved Sct. Jørgens Kirke er nemlig at lede kirkens pigekor, der er kendt og anerkendt ud over sognets grænser.

- Jeg synes, at der er andet, jeg kan, end at være organist, og det vil jeg gerne prøve af. Jeg kan rigtigt godt lide at undervise, fortæller Mogens Damm.

- Det falder også sammen med, at børnene snart skal begynde i skole. Min kone underviser også, og vi vil gerne kunne holde fri sammen i højtiderne, tilføjer han.

Annonce

Ledig stilling

Mogens Damm har været glad for tiden som organist ved Sct. Jørgens Kirke.

- Det burde ikke være svært at finde min afløser. Jeg synes jo, at det er verdens bedste organistjob, siger han.

Den nybagte lærer begynder på efterskolen i Hoptrup den 1. februar, og det betyder, at kirkegængerne i Sct. Jørgens Kirke i en periode må klare sig med vikarer bag orglet.

Aabenraa Sogn har nu slået jobbet op. Sognet søger en person, der både har en kirkemusikalsk kandidateksamen og erfaring som korleder.

I stillingsopslaget lægger sognet vægt på, at den nye organist både kender det klassiske orgelrepertoire og har lyst til at bringe rytmisk musik i spil - både i forbindelse med korarbejdet og det øvrige musikliv i kirken.


Jeg skal være musiklærer, men jeg skal også undervise i almindelige boglige skolefag.

Mogens Damm, snart forhenværende organist i Aabenraa


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce