Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Jonglerer med mange bolde: Cirkusklovnen er tilbage

Annonce

Moar, hvad skal jeg lave nu?

Moar, app'en virker ikke.

Moar, hvordan siger man det her på engelsk?

Spørgsmålene er mange for tiden hjemme hos os. Hjemmeskolen er i gang, køkkenbordet er forvandlet til et sammensurium af arbejdsplads og hjemmeskole, hvor "oraklet" (=mig) sidder i midten og er en kombination af lærer, it-konsulent, journalist og mor.

Der er rigtig mange bolde at jonglere med, og jeg føler mig lidt som en cirkusklovn, som efter ti måneders pause er vendt tilbage til manegen, og nu hurtigt skal lære kunsten med jongleringen igen.

Boldene flyver rundt i luften. Nogle falder på gulvet, fordi jeg kan ikke gribe dem alle, og sådan er det bare. Men det tog mig det mest af den første uge at finde ud af, hvilke bolde, jeg skulle lade falde, og hvilke jeg skulle gribe. De første dage prøvede jeg at gribe dem alle, og da lignede jeg en ægte cirkusklovn i manegen, der bare væltede rundt og til sidst skvattede over mine egne ben i forsøget.

For der går ikke fem minutter, uden jeg får stillet et spørgsmål fra én af mine tre piger, som jeg skal tage stilling til. Telefonen dinger med notifikationer om beskeder fra lærerne i Aula, og samtidig ringer telefonen eller der tikker en mail ind, og jeg skal også gerne liiiiiige have lidt tid uden forstyrrelser til at komme på gode idéer til artikler og til at ringe og interviewe kilder.

Frustrationerne var mange, for børnene har forventninger til én. Det samme har arbejdsgiveren, og det var ligesom om, at døgnet ikke havde timer nok til at opfylde alle de forventninger. For man vil jo gerne både være en god mor,  en god medarbejder og en god substitut for lærerne, men man kan ikke løse alle de opgaver til UG med kryds og slange.

Til denne avis' tema om børnefamilier under nedlukningen har jeg talt med skolebestyrelsesformænd, som også jonglerer med hjemmeskole og arbejde, og jeg har talt med familien Dekker, hvor forældrene skiftes til at arbejde, da deres arbejde kræver, at de er fysisk til stede.

At tale med andre i samme situation var godt for mig. At høre, hvordan de løser udfordringerne og få gode inputs til, hvad man kan gøre, for at både forældre og børn trives i hverdagen, var en stor hjælp for mig.

Det vigtigste er nemlig børnenes trivsel, og så må alt andet komme i anden række.

Jeg er nemlig ikke tryllekunstner, men kun en simpel cirkusklovn.


De første dage prøvede jeg at gribe alle bolde, og da lignede jeg en ægte cirkusklovn i manegen, der bare væltede rundt og til sidst skvattede over mine egne ben i forsøget.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce