Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Julehjertebyen lukker for i år: Jeg kan ikke få armene ned

Julehjertebyen i Aabenraa kan se tilbage på en rigtig god måned, selv om vejret bestemt ikke har været godt. Foto: Jacob Schultz
En måned med Julehjertebyen i Aabenraa er slut, og det er gået over al forventning. Det er samlet mere end 20.000 kroner pr. dag ind i gennemsnit.
Annonce

Aabenraa: Lørdag den 23. november åbnede Julehjertebyen i Aabenraa med pomp og pragt. Det skete med både kanonsalut og masser af musik, og siden er det gået slag i slag. Mandag den 23. december var det allerede slut igen, men folkene bag Julehjertebyen kan se tilbage på en forrygende måned.

- Jeg kan slet ikke få armene ned. Det er faktisk aldrig gået bedre, og stemningen blandt de mange frivillige har været udpræget positiv. Mange har taget ansvar, og det har været dejligt for mig, siger Malene Bruhn, der er ansvarlig og koordinator for Julehjertebyen.

Rent vejrmæssigt har Julehjertebyen ikke haft så meget at glæde sig over i år, men det har ifølge Malene Bruhn ikke haft den helt store betydning.

- Det har regnet meget, og det har på nogle dage kostet noget, men generelt set har Julehjertebyen igen været rigtig godt besøgt, og det har ikke kun været de lokale, siger Malene Bruhn, der gerne vil rette en stor tak til alle de frivillige og sponsorer.

- Uden dem har det ikke været muligt, og der er blevet genereret masser af glæde i Julehjertebyen, siger hun.

Vejret har mildest talt været dårligt i år, men folk har alligevel givet flotte bidrag.

Orla Jensen, kasserer i Et Hjerte for Alle

Annonce

Flot indsamling

Samtidig med de mange arrangementer i Julehjertebyen er der også blevet samlet penge ind. Det er foreningen Et Hjerte for Alle, der står for det, og der er igen i år blevet samlet masser af penge ind til dem, der har sværest ved at få julen til at hænge sammen rent økonomisk.

- Der er i alt blevet samlet 730.000 kroner ind. Det er mere end 20.000 kroner pr. dag i gennemsnit, og det er en rigtig flot sum, siger Orla Jensen, der er kasserer i Et Hjerte for Alle.

Årets indsamlede beløb kommer lidt bag på kassereren, og det skyldes ikke mindst vejret.

- Vejret har mildest talt været dårligt i år, men folk har alligevel givet flotte bidrag, siger Orla Jensen.

Årets sidste åbningsdag i Julehjertebyen var fra klokken 14.00 til 17.00 mandag, hvor scenen var åben for alle, og efterfølgende blev der budt på mad til de frivillige, som var til stede.

- Vi sluttede mandagen af med fællesspisning for mange af de frivillige, siger Malene Bruhn, der også har en lille gave til de af byens borgere, der har lyst.

- Fra på søndag er folk velkomne til at hente gratis flis på Storetorv og Nørretorv i Aabenraa, siger Malene Bruhn.

Derfor er der forskel

  • Hvis nogen undrer sig over, at ikke alle 730.000 kroner, der er samlet ind i år, er med på barometeret, som man kan se på side 7 i dagens avis, så har det ifølge kasserer Orla Jensen en god forklaring.
  • Barometertallet på 572.000 kroner er de penge, der er doneret via de mange forskellige frivillige bidrag plus salget af julehjertesmykket. Penge, der går til at gøre julen lidt sødere for dem, der ikke har så meget at gøre med. I år fik 317 familier hjælp.
  • Resten af pengene, der stammer fra salg af glögg, kaffe og kage, som tidligere har været gratis, går til vedligeholdelsen af husene i byen samt indkøb af de varer, som man ikke får via sponsorer. Da Julehjertebyen jo er et frivilligt initiativ, er der ingen formue at trække på.
Julehjertebyen har selvfølgelig også haft en mistelten. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce