Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Julehjertebyen vil gerne prøve at flytte: - Vi kan gøre noget godt for Nørreport

De frivillige i Julehjertebyen har hørt fra flere forretningsdrivendende på Storetorv, at de ikke er helt tilfredse med Julehjertebyens placering på torvet. Det er én af grundene til, at de frivillige godt kunne tænke sig at prøve at flytte til Nørreport, hvis der bliver lavet en plads der, når de mange bygninger på den østlige side er revet ned. Arkivfoto: Claus Thorsted
De frivillige bag Julehjertebyen synes, at byen passer godt ind i konceptet for den nordlige ende af gågaden. Derfor vil de gerne prøve at flytte byen, så de også kan være med til at trække folk ned i den ende af gågaden.
Annonce

Aabenraa: En stor åben plads for enden af gågaden lige ud til den trafikerede H.P. Hanssens Gade. Det ville ikke være det værste sted at flytte Aabenraas store trækplaster i december Julehjertebyen hen.

Det mener de frivillige bag byen med tovholder Malene Bruhn i spidsen.

- Vi synes, at Julehjertebyen passer godt ind i Nørreport-kvarteret. Hvis man river Hotel Danmark-bygningen ned og laver en plads, så kunne vi godt tænke os at flytte, siger Malene Bruhn.

De frivillige har de seneste år hørt fra flere forretningsdrivende på Storetorv, at de ikke er helt tilfredse med Julehjertebyens placering. Samtidig føler de frivillige også, at Julehjertebyen kan bidrage til at trække folk ned i den nordlige ende af gågaden.

- Det kunne være en flot kulisse i Nørreport med plads og luft til Julehjertebyen og så lige ud til en trafikal åre gennem byen, hvor en masse bilister kan se vores Julehjerteby. Vi føler, at vi gør en forskel på Storetorv, fordi der bliver trukket mange folk derned i december på grund af byen, og det samme kunne vi gøre for Nørreport. Gøre noget godt for den by-ende, siger Malene Bruhn.

Tanken om Nørreport er blevet forstærket af, at de frivillige i styregruppen bag Julehjertebyen er gået sammen og har købt en bygning i den nordlige ende af gågaden. Nærmere bestemt på hjørnet af Barkmøllegade og Ramsherred og indrettet den til genbrugsbutik og mødested for de frivillige.

- Vi kunne godt tænke os at prøve det af - måske et år eller to. Hvis der kommer en plads hernede, når byfornyelsen er færdig, kunne det være, at Julehjertebyen skulle skifte mellem Storetorv og Nørreport i fremtiden, siger Malene Bruhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce