Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Julehjerteløb bliver virtuelt med en gulerod: Fællesskab kan give flere penge

Julehjerteløbet er kendt for julehygge, samvær, spillemænd, motion og indsamling, men det kan ikke lade sig gøre i år. I stedet har arrangørerne lavet et virtuelt løb med en gulerod, hvor deltagere og firmaer indgår en aftale om, at hvis deltagerne når 2020 kilometer, så giver firmaer 1000 kroner ekstra til indsamlingen. Foto: Claus Thorsted
Hvis deltagerne i årets virtuelle Julehjerteløb når 2020 kilometer den 13. december, står lokale virksomheder klar med ekstra penge til Et Hjerte for Alle.
Annonce

Aabenraa: 2020 kilometer.

Så langt skal deltagerne i årets virtuelle Julehjerteløb gå eller løbe for at få ekstra penge i kassen til Et Hjerte for Alle.

Det er arrangørerne bag løbet, som har tænkt kreativt for at lave et virtuelt løb, som kan motivere folk til at deltage.

- Vi laver en aftale mellem deltagerne og firmaer, der siger, at hvis I når de 2020 kilometer, så giver vi hver 1000 kroner ekstra til indsamlingen. Det er tænkt som en gulerod for deltagerne, men også som en tanke om, at her kan vi samles om et fælles mål. Hvis en by sætter sig sådan et mål, så kunne det være fedt, at Aabenraa bliver kendt for at banke 2020 kilometer af på en søndag og samle ind til et godt formål, siger Holger Jacobsen fra styregruppen bag løbet.

Derfor er antallet af kilometer heller ikke kun f.eks. 500 kilometer.

- Det skal virkelig være sådan, at det rykker. Og 2020 kilometer er jo oplagt i år med Genforeningen. Vi er spændte på, om det kan lade sig gøre, men vi håber at få en masse til at komme ud og gå og løbe søndag den 13. december, siger Holger Jacobsen.

Annonce

Fire firmaer er allerede med

I år går deltagergebyret på 80 kroner ubeskåret til Et Hjerte for Alle, da der ingen udgifter er til tidtagning. Derudover er der den fordel ved et virtuelt løb, at deltagerne ikke fysisk skal møde op i Sønderjyllandshallen, og derved kan folk fra hele landet løbe med.

- Det her er en anderledes måde at gøre det på, men vi ville ikke bare lave et virtuelt løb. Vi ville gerne lave et løb med lidt fællesskab, og derfor skulle det enten være på denne måde eller ingenting, forklarer Holger Jacobsen.


Det skal virkelig være sådan, at det rykker. Og 2020 kilometer er jo oplagt i år med Genforeningen.

Holger Jacobsen, Julehjerteløbet


Arbejdet med at finde sponsorer til at spytte de ekstra 1000 kroner i kassen, hvis det lykkedes at nå de 2020 kilometer, er begyndt. Og de første fire firmaer har allerede sagt ja.

- De synes, det lyder spændende med den her aftale. Vi regner afgjort med, at vi får flere med på den idé, siger Holger Jacobsen.

Årets Julehjerteløb finder sted søndag den 13. december mellem klokken 8 og 18, og det koster 80 kroner at deltage.

Sådan deltager du

Tilmelding sker via Facebook på siden "Julehjerteløb i Aabenraa"

Deltager bestemmer selv hvor og hvornår mellem klokken 8 og 18 de den 13. december vil løbe eller gå.

Deltagerne skal lægge deres antal kilometer op på Facebooksiden, og gerne med et billede.

I år er der ingen tidtagning og derfor går de 80 kroner fra deltagergebyret ubeskåret til Et Hjerte for Alle.

Hvis der er nogle virksomheder, som gerne vil sponsorere 1000 kroner, hvis målet om de 2020 kilometer bliver nået, kan de kontakte Holger Jacobsen på telefon 51141526 og sende deres firmalogo til Dorthe Hilbig på mailadressen nyhed@shopicityaabenraa.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce