Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Julen er børnenes tid: Derfor vil Hjertegaver igen samle julegaver ind til hårdt ramte familier

Glæden har alle årene været stor, når børnene har fået deres julegave overrakt. I år er det første gang, at det ikke sker i Julehjertebyen, men tovholderen for Hjertegaven, Helle Munk-Hansen, håber, at folk vil bakke op om indsamlingen alligevel. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Coronapandemien sætter en stopper for mange tiltag i år, men selvom Julehjertebyen ikke vil være der i år, vil projektet Hjertegaver stadig samle gaver ind til børn i hårdt ramte familier i Aabenraa.

Aabenraa: Beslutningen om at aflyse Julehjertebyen i 2020 ramte én af de frivillige, Helle Munk-Hansen, lige i hjertet.

I flere år har hun stået bag indsamlingen Hjertegaver, som har sørget for, at mange børn fra økonomiske ramte familier fik en julegave. Den indsamling har altid hængt sammen med Julehjertebyen, men i år har tovholderen skulle finde på en ny måde at lave indsamlingen på.

- Min første tanke var at droppe den i år, for jeg blev så ked af, at vi ikke kan gennemføre Julehjertebyen. Den giver en god stemning, så jeg besluttede at få lidt af den gode stemning gennemført. Hjertegaver er også blevet en vane for mig op til jul, som jeg ikke vil undvære, fordi den får mig i julestemning. Det her med at få lov til at gøre noget for andre er lige så stort som at modtage gaver. Det er det, der driver mig, fortæller tovholder Helle Munk-Hansen.

Annonce

Spændt på, hvad der sker

Hvor børnenes ønsker plejer at blive hængt op på et juletræ i Julehjertebyen, sker det i år i den tidligere tæppe- og gardinforretning på Nørreport 15. Her vil der hver weekend fra den 28. november fra klokken 10-15 være muligt at udfylde en ønskeseddel, og samme sted kan folk, der vil opfylde ønskerne, komme ind og se børnenes juleønsker.

- Det er synd for de børn, som savner at få gaver, og vi kan godt lave indsamlingen uden at lave en forsamling i Nørreport. Jeg er spændt på, hvad der sker, men jeg håber, at de familier, der har behovet, søger, og at der kommer gaver ind, som der plejer at gøre, siger Helle Munk-Hansen.

I hverdagene kan ønskesedlerne og gaverne afleveres i Genbrug for alle på Ramsherred 2.

Hjertegaver

Hjertegaver er en indsamling, hvor børn fra økonomiske trængte familier kan ønske sig en julegave og måske få ønsket opfyldt af en glad giver fra lokalområdet.

Børnene skriver deres ønske på en seddel, som hænges på et juletræ. De, der har lyst til at give en gave, finder det ønske på træet, som de har lyst til at opfylde, og afleverer gaven.

Der kan ønskes gaver til en fornuftig pris. Og der kan indleveres nykøbte samt brugte gaver i meget god stand.

Ønskesedlerne skal udfyldes senest den 13. december.

Gaverne udleveres lørdag den 19. december efter aftale.

I 2019 var der 88 børn, som fik en julegave gennem Hjertegaver.


Jeg er spændt på, hvad der sker, men jeg håber, at de familier, der har behovet, søger, og at der kommer gaver ind, som der plejer at gøre

Helle Munk-Hansen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce