Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Juletogene kørte gennem byen: Er flyttet ind hos Julehjertebyens huse

Juletogene gjorde et stop foran Sølyst Kro på vejen fra Nørreport til lagerbygningerne ved det tidligere Samden. Privatfoto

Aabenraa: I julen kom de ikke ud og køre, men i januar har byens to juletog været ude på en længere tur.

Efter et par år med base i det lokale på Nørreport, hvor London Magasin før holdt til, måtte de frivillige bag juletogene i midten af januar hurtigt finde et nyt sted til togene. Bygningen skal nemlig rives ned, da den er en del af den karré i Nørreport, som skal fjernes i løbet af foråret.

- Jeg mente, vi først skulle være ude af lokalet i Nørreport til april, men jeg fik pludselig et opkald om, at vi skulle være ude nu. Jeg skyndte mig at ringe til fire af de frivillige, og heldigvis er de altid omstillingsparate, så vi fik hurtigt flyttet de to tog, fortæller Ingolf Lorenzen, som er tovholder for juletogene.

En fredag morgen i januar kunne man derfor se de to juletog køre fra Nørreport og gennem byen ud til lagerbygningerne ved det tidligere Samden (nord for Enstedværket), hvor alle husene fra Julehjertebyen også står opmagasineret.

- Dette er en midlertidig løsning , og vi håber og tror på, at formanden for Et Hjerte for Alle, borgmester Thomas Andresen (V), finder et gågadenært lokale til os, siger Ingolf Lorenzen.

Nu står juletogene opmagasineret sammen med husene fra Julehjertebyen, men det er de frivilliges håb, at der bliver fundet et mere gågadenært lokale til togene, inden de skal køre igen til november. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce