Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Julie er korpige i kirken: - Jeg får kuldegysninger, når vi synger perfekt sammen

18-årige Julie Enghave havde sunget solo i flere år, inden hun for tre år siden kom med i Sct. Jørgens Kirkes pigekor. Hun savnede fællesskabet ved at synge sammen med andre, og det har hun til fulde fundet i det lokale kor, hvor hun får kuldegysninger, når pigerne synger perfekt sammen. Foto: Claus Thorsted
18-årige Julie Enghave har sunget i Sct. Jørgens Kirkes Pigekor i 3 år. At synge i kor giver hende et afbræk i en travl hverdag og nogle gange kuldegysninger, når pigerne synger perfekt sammen.
Annonce

Aabenraa: Hun er ikke fra en musikfamilie, men musik og specielt sang har siden året på efterskolen fyldt så meget i 18-årige Julie Enghaves liv, at hun var i tvivl om, hun skulle gå på handelsskolen, fordi hun her ikke ville få musik ligesom i gymnasiet.

Hun endte med at få sit musiske behov tilfredsstillet et andet sted - nemlig i Sct. Jørgens Kirkes Pigekor, og det er Julie mere end glad for i dag tre år efter.

- To af mine bedste veninder lærte jeg at kende her, og dem ville jeg ikke have mødt, hvis jeg ikke var begyndt i koret. Det er noget specielt at synge i kor, fordi vi alle har en fælles interesse i at synge. I de flerstemmige satser kan jeg få kuldegysninger, når vi synger perfekt, fordi vi gør det sammen, fortæller hun.

Julie blev faktisk headhuntet til koret af en skolekammerats storesøster, som havde hørt Julie synge i en musical på efterskolen.

- Jeg havde sunget i børnekor før, men det var blevet for useriøst. Jeg savnede fællesskabet, fordi det er bare noget andet at skulle få sin stemme til at passe ind med andre stemmer end at synge alene. Det viste sig, at jeg kendte fire af pigerne i forvejen, og da korprøven lød fedt, gad jeg godt være en del af det kor, forklarer Julie Enghave.

At se folk blive glade af det, man gør - det giver et mega selvtillidsboost. Det er mega fedt at synge i kor, fordi man kan gøre andre glade, og jeg får selv en lykkefølelse af det.

Julie Enghave om Sct. Jørgens Kirkes pigekor

Annonce

Giver en lykkefølelse

Det sociale spiller nemlig også en stor rolle i koret, hvor pigerne hjælper hinanden og lærer af hinanden.

- Mogens kan høre det overordnede, men vi kan høre hinanden synge, og det lærer man meget af. Det kræver også meget mod at synge i pigekoret, og her kan vi også hjælpe hinanden, så der er meget fællesskab i at synge i kor, siger Julie Enghave, som også bruger koret som et fristed i en nogle gange hektisk hverdag.

- Når du kommer hen i kirken, så er der ikke andet, du skal end at synge. Det er et afbræk fra lektier og alt muligt andet, og det gør mig bare glad, siger hun.

En helt speciel glæde føler hun i juletiden, hvor hun også kan mærke publikums glæde ved pigernes sang.

- At se folk blive glade af det, man gør - det giver et mega selvtillidsboost. Det er mega fedt at synge i kor, fordi man kan gøre andre glade, og jeg får selv en lykkefølelse af det.

Til sommer bliver Julie Enghave student, og på et tidspunkt rejser hun også væk fra byen for at læse videre. Men slippe koret helt - det kommer hun ikke til.

- I julen er der en tradition for, at tidligere medlemmer kommer hjem og synger. Det vil jeg helt klart også gøre, smiler hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce