Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kager og brød er et hit for tiden: Nyemans Bageri har travlt som aldrig før

Ét af de nye tiltag hos Nyemands bageri er kits som dette til gammeldags fastelavnsboller. Kunderne kan hver fredag bestille en pakke bestående af dej, remonce og glasur, som de kan bage sammen hjemme i køkkenet. Lene Hansen har også sørget for at lave en video, hvor kunderne kan se, hvordan man gør.  Foto: André Thorup
Nyemans Bageri har ekstra travlt i denne tid. Folk vil have bagerbrød til frokost, kage til kaffen og kits til selv at bage under nedlukningen. Nye tiltag har givet andre kunder.

Aabenraa: Folk står i kø på Haderslevvej, og hvis du vil være sikker på at få fastelavnsboller til kaffen, så skal du komme i god tid.

Nyemans Bageri mærker tydeligt, at der skal hygges lidt ekstra, når hele familien er hjemme under nedlukningen.

- Efterspørgslen efter rugbrød og grovbrød er stor lige nu. Vi kan mærke, at nu hvor folk skal spise frokost derhjemme, så vil de have et ordentlig brød, så vi bager flere brød for at følge med. De vil også gerne have lækker kage til kaffen, hvor hele familien er samlet, og de er specielt vilde med fastelavnsboller. Dem bliver der solgt rigtig mange af. De gammeldags sønderjyske hedevigere, som der ikke er mange bagere, der laver mere, er også meget populære, fortæller Lene Hansen, som ejer bageriet sammen med sin mand, Iver Hansen.

Mens han styrer bageriet, står Lene Hansen blandt andet for at få gode idéer til sortimentet, og her er der sket rigtig meget i det seneste stykke tid. Hver fredag er der donuts og cake-nuts på hylderne med masser af pynt som skumfiduser, Oreo, Kit Kat og Bounty, og samme dag sælger bageriet et færdigt kit, så familier kan bage fastelavnsboller derhjemme sammen. Om tirsdagen er det et kit til at lave romkugler, der er på hylderne, og så er bageren også hoppet med på bølgen og har forskellige John Dillermand-kager.

- Vi er altid ret hurtige til at hoppe med på vognen, hvis vi kan se og høre hos kolleger, at der er nogle nye kager, som er blevet populære. Når bolden bliver smidt op, gælder det om at gribe den. For eksempel John Dillermand-kagerne gør jo, at folk nogle gange kommer fnisende ind i butikken for at købe dem, og det er jo det, der gør det lidt sjovt at springe med på sådan en bølge, fortæller hun.

Annonce

Donuts er et hit

Det lokale bageri var derfor også det første i området til at hoppe med på donutsbølgen, som er blevet et hit i de store byer med blandt andet kæden Bronuts.

- Det poppede op i København, og det blev vi inspireret af. Iver skulle lige overtales, men lærlingene synes, det er sjovt, og der er virkelig salg i dem. Vi har valgt ikke kun at lave donuts, men også cake-nuts, som er rørt kage bagt i de samme donutsringe, så de er sådan dejlige svampede med glasur og pynt, som giver noget bid, forklarer Lene Hansen.

Sådan ser de færdiglavede fastelavnsboller ud, som er lavet ud fra den færdige pakke, man kan købe hos den lokale bager Foto: André Thorup

De færdigpakkede kits til at hygge med derhjemme er også et hit, og her har Lene Hansen kastet sig ud i den digitale verden med videoer og bestilling via Facebook. Det kræver, at hun er på til at svare kunderne, når de bestiller.

- Folk vil rigtig gerne det her med at hente et færdigt kit, så det kan blive helt vildt, hvis jeg lader den køre løs på Facebook. Så sidder jeg hele aftenen og svarer dem, fordi de sidder jo også hjemme i sofaen og vil gerne vide, om de har fået et. For med romkugle-kittet er det ikke altid, der er nok, for det er jo lavet af rester, men der er nu ikke mange, der er gået forgæves, siger hun.

Annonce

Føler med alle andre

Det eneste sted, hvor Nyemans Bageri kan mærke coronanedlukningen denne gang er på engrossalget. Ellers er det kun gået fremad med omsætningen, og bageriet kan mærke, at de nye tiltag har givet nye kunder.

- Vi er coronaramt på den positive måde. Men vi har mange kolleger, som lever af cafésalget, som er lukket lige nu, og jeg føler med alle andre, som har det svært lige nu, siger Lene Hansen.

Nyemans Bageri

Nyemans bageri er et gammelt familieejet firma.

Det blev opført i 1923 af August og Mette Helene Nyeman, og efter dem overtog deres svigerdatter og søn, Ingeburg og Willy Nyeman, der igen lod bageriet videreføre af deres søn og svigerdatter, Aase og Hans Nyeman.

I 1996 overlod de bageriet til deres datter og svigersøn, Lene og Iver Hansen, som driver forretningen i dag på Haderslevvej 12, Aabenraa.

Nyemans Bageri var hurtige til at hoppe med på bølgen med John Dillermand, og i dag kan få tre forskellige slags John Dillermand kage hos den lokale bager. Lene Hansen synes, det er et sjovt tiltag, som giver både ansatte og kunder lidt at grine af i hverdagen. Foto: André ThorupVi kan mærke, at nu hvor folk skal spise frokost derhjemme, så vil de have et ordentlig brød, så vi bager flere brød for at følge med. De vil også gerne have lækker kage til kaffen, hvor hele familien er samlet, og de er specielt vilde med fastelavnsboller. Dem bliver der solgt rigtig mange af.

Lene Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce