Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Karen og Jens voksede op på Michelsens Gård: Nu har de sørget for en kopi i Julehjertebyen

De to søskende Karen Toft og Jens Becker tog en tur tilbage til barndommen forleden dag, da de så den færdige kopi af Jacob Michelsens Gård i Julehjertebyen. De er nemlig vokset op på gården, og det var Karens idé at få bygget en kopi til Julehjertebyen. Foto: Jacob Schultz

Karen Toft og Jens Becker boede de første 12-13 år af deres liv på Jacob Michelsens Gård. Forleden så de sammen den færdige kopi af gården i Julehjertebyen, som de har været involveret i at få gjort til virkelighed.

Annonce

Aabenraa: - Nej, hvor er det søjde.

Smilene var store, og begejstringen ville ingen ende at tage, da søskendeparret Karen Toft og Jens Becker forleden så kopien af Jacob Michelsens Gård i Julehjertebyen.

Gården har nemlig en stor betydning for de to, da det var her, de blev født og boede de første 12-13 år af deres liv.

- Vores forældre havde lejet noget af gården, og vi havde den mest fantastiske barndom der. Alt så jo anderledes ud dengang. Gården var firlænget, og der var ikke bygget huse på Hjarupvej, så det var vores kælkebakke. Når toget kørte forbi, blev hele haven også fyldt med røg, smiler Karen Toft.

De gode barndomsminder gjorde, at hun sidste år fik en idé. Der skulle bygges en kopi af gården til Julehjertebyen.

- Det slog mig, at det kunne være en god idé. Der er jo snak om, at der ikke er penge til at bevare gården, og det er synd, hvis den forsvinder. Samtidig er det et flot hus at lave en kopi af, og dragterne i Julehjertebyen er kopier af dragterne på Michelsens Gård, fortæller Karen Toft.

De har bygget kopien af Jacob Michelsens Gård

Kopien af Jacob Michelsens Gård er bygget af følgende frivillige: Ejnar Callesen, Arne Ankersen, Aage Jørgensen Lund, Poul Petersen, Henning Wollsen, Niels Henning Christensen, Holger Jacobsen, Inge Sørensen, Jens Bundesen, Tonni Termansen, Jørn Vinkel og Vørna Gram.

Begejstringen var stor, da Karen Toft og Jens Becker fandt ud, at vinduerne kunne åbnes. "Det er ligesom, dengang vi var børn, hvor vi hoppede ud af vinduet og stak af," grinede Jens Becker. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Dejligt at kunne støtte

Hun besluttede derfor sammen med sin mand Leif Toft at være hovedsponsor på byggeriet, og de frivillige har fået frie hænder til at gøre kopien så perfekt som muligt.

- Det er virkelig et flot stykke arbejde, de har lavet. Bare se den flotte dør. Vi bliver da alle stolte, når vi ser resultatet. Hele idéen med Julehjertebyen og Et Hjerte for Alle er god og sympatisk, og det er dejligt at kunne støtte det, siger Karen Toft, som først så det færdige resultat forleden dag.

Sammen med sin mand, sin bror og hans kone var hun en tur i Julehjertebyen for at se kopien, og der blev grint og talt om barndomsminder, mens huset blev udforsket.

- Vinduerne kan endda åbnes, så vi kan hoppe ud af dem og stikke af ligesom vi gjorde, da vi var børn, griner Jens Becker.

Annonce

Bibeholder et minde

Han havde allerede én gang været forbi Storetorv for at se det færdige hus, og han havde taget barnebarnet Frode med for at fortælle ham nogle historier fra morfars barndom. Det samme vil Karen Toft gøre i den kommende weekend, hvor hun tager de største af børnebørnene med i Julehjertebyen for at se kopien.

- Nu er de store nok til at høre historier fra min barndom. Ved at bygge kopien bibeholder vi et minde, og nu kan vi gå og huske barndommen i Julehjertebyen. Jeg tror, det hus kommer til at stå i mange mange år, smiler Karen Toft.

Kopien af Jacob Michelsens Gård er det største og mest omfattende hus, der er blevet bygget til Julehjertebyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce