Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kim overtog Sunset midt i coronatid: Jeg havde lidt rystende hænder

Måske du allerede har set den nye ejer af Sunset Boulevard i Rødekro, Kim Faber, stå og udlevere mad i drive-in. Han kan nemlig godt lide at være på gulvet, og han er glad for sit skifte fra urbranchen, for det er fedt at møde på arbejde hver dag. Foto: André Thorup
1. oktober overtog den tidligere urmand Kim Faber Sunset Boulevard i Rødekro. I oplæringstiden blev han overrasket over tempoet, men han er tændt på det stressende miljø, hvor der skal leveres med det samme.
Annonce

Aabenraa: Måske har du set reklamen med moderen til en ansat på en fastfoodrestaurant, som mener, at det kan ikke være så svært at stå i en drive-in og tage  imod bestillinger og udlevere mad. Da hun selv bliver smidt derind, bliver hun overrasket over hvor mange bolde, hun skal holde i luften samtidigt.

Sådan har 43-årige Kim Faber fra Aabenraa også haft det. Han overtog Sunset Boulevards restaurant i Rødekro den 1. oktober, men var inden et par måneder i oplæring i én af kædens mest travle restauranter i Hedensted.

- Jeg blev virkelig overrasket over tempoet. Nu havde jeg også netop selv valgt Hedensted som oplæring, fordi de har den højeste omsætning blandt os franchisetagere, og jeg ville gerne se, hvad det er, de kan deroppe - og der var fart over feltet, fortæller han.

Det har der også været i hans første måned i Rødekro, hvor corona har været både positiv og negativ. Salget i drive-in er gået betydeligt frem, og Kim kalder selv sin start for rigtig god.

- Vi kan ikke klage, men det var da med lidt rystende hænder, at jeg overtog restauranten på lige det tidspunkt. Jeg har heldigvis været begunstiget af nogle rigtig gode og engagerede medarbejdere, som er gået ind og har taget chancen, og det har været fedt at opleve de ansatte, som rigtig gerne vil det her, fortæller han.

Annonce

Være en del af holdet

Blandt andet den 22-årige Sebastian, som Kim Faber derfor hurtigt forfremmede til restaurantchef og kalder en kæmpe gevinst. Det betyder dog ikke, at ejeren selv kun vil sidde på kontoret og have overblikket.

- Det er vigtigt at være en del af holdet og have fingrene i maskineriet. Derfor ser man mig også udlevere mad i drive-in og i restauranten, og det er slet ikke så let, som man tror. Det er et super stressende miljø, da der er mange borde, og vi må ikke tage mere end fem minutter om at levere maden. Og her er bliver maden jo først lavet, når kunden har bestilt den, så det er lidt af et puslespil, der skal gå op, men det er mega fedt, fortæller han.

Kim Faber er ved at redefinere, hvordan restaurantens personale kommer i kontakt med kunderne, for i dag bestiller de fleste gæster via selvbetjening og får kun maden udleveret. Han elsker selv at stå ved kassen og tale med folk, så måske skal der fremover være en vært, som går rundt i restauranten og taler med kunderne. Foto: André Thorup

Den nye mand i Sunset er stadig i gang med at skabe sig et overblik, men har også allerede sat gang i nye tiltag såsom at reducere madspildet, mersalg i drive-in og lave firmaaftaler om f.eks. levering af mad i julen til virksomheder, når kantinerne er lukkede.

- Jeg skal jo ikke ind og rydde op, for det kører jo. Der er brug for retning og finjusteringer, for der har været tre til fire chefer inden for de sidste to år. At optimere forretningen er det, der tænder mig, og jeg kan godt lide den form for ledelse, hvor jeg har et forhold til medarbejderne. Jeg føler, at jeg har ramt den rigtige hylde her, siger han.

Annonce

Søgte noget andet i hverdagen

Kim Faber kalder skiftet fra urbranchen til fastfoodbranchen for  en stor omvæltning i sit liv. Nu er han ikke længere den ensomme ulv med kontor derhjemme og ture rundt til kunder i bilen. Nu er han en del af et hold, hvor han skal sætte retningen og lede andre, og det skifte er han glad for.

- Jeg savner ikke urbranchen - kun de kunder, som jeg havde et godt forhold til. Men jeg søgte noget andet i min hverdag, da det ligger i mit dna at skulle flytte mig. Her ser jeg et større potentiale og et længere perspektiv, og jeg stopper nok heller ikke med de to restauranter, der er planlagt nu. Men det hele skal hænge sammen - også for min familie, hvor vi har skullet finde nye rytmer. Nu er jeg ikke længere hjemme i dagtimerne til at ordne vasketøjet, og jeg er også på aftenvagt et par gange i ugen og arbejder om søndagen. Det skal alle lige vænne sig til, fortæller han.

Næste restaurant er allerede klar i støbeskeen, for det er Kim Faber, som også skal stå for den Sunset restaurant, som åbner i Sønderborg i september 2021.

- Det bliver en helt anden opgave end den her, for da er jeg med fra starten af, og jeg skal selv samle mit hold og oplære dem. Det bliver også rigtig spændende, siger han.

Blå bog

43 år, født og opvokset i Kliplev.

Gift med Christina, og de har døtrene Dicte-Marie på 12 år og Anne-Clara på 10 år.

Familien bor i Aabenraa, men Kim har inden boet i Düsseldorf, Hamborg og Herning.

Han har studeret design i Herning og var med til starte Skagen Ure op i Tyskland for 18 år siden.

Han har de seneste 14 år været selvstændig i firmaet Moment, hvor han været sælger og distributør af andre urmærker.

For fem år siden startede han sit eget urmærke Faber Time, som blev solgt i lande som Danmark, Tyskland, Østrig, Holland, England, Spanien og Portugal.

Faber Time har han nu solgt for at overtage Sunset i Rødekro og åbne den kommende Sunset i Sønderborg.

I fritiden kan Kim blandt andet godt lide at lave mad.


Men jeg søgte noget andet i min hverdag, da det ligger i mit dna at skulle flytte mig. Her ser jeg et større potentiale og et længere perspektiv, og jeg stopper nok heller ikke med de to restauranter, der er planlagt nu.

Kim Faber


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce