Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kirken er med til at udsmykke gågaden: Genopfrisk historierne om påskens dramatiske fire dage

Hanne Boström-Petersen og Jørgen Jørgensen fra Sct. Nicolai Kirke så for første gang det færdige resultat, da de i weekenden mødtes med citychef Dorthe Hilbig i den nordlige ende af gågaden, hvor kirkens fortællinger om påskens fire dramatiske dage pynter på det byggehegn, som er sat på.
Sct. Nicolai Kirke og Shop i City har sammen produceret bannere, der skal pryde nyt plankeværk op til påske.

Aabenraa: Et nyt byggehegn er sat op i Aabenraa, og det er et langt et af slagsen, der lige nu fylder i den nordlige ende af gågaden. Umiddelbart er der ikke meget fest over et plankeværk, men det er der blevet gjort noget ved i den forgangne weekend.

Her har Shop i City hængt nogle nye fine bannere på byggehegnet, der er sat op rundt om de bygninger i Ramsherred og Nørreport, som kommunen snart går i gang med at rive ned.

Det er præsterne ved Sct. Nicolai Kirke, som har laveret illustrationer og tekster, der fortæller om påskens fire store helligdage.

- Påsken er en kirkelig højtid, og vi synes, idéen var sjov og god og en måde vi kunne bidrage på. Påsken er et drama over flere dage, og på denne måde kan forbipasserende få genopfrisket historierne, og bedsteforældre kan tage deres børnebørn med herned og tale om det, der skete i påsken, fortæller sognepræst Jørgen Jørgensen.

Det er ham, som sammen med kirkens øvrige præster, kirke- og kulturmedarbejder Hanne Boström-Petersen og provst Kirsten Sønderby har "kogt" fortællingerne ned, sat QR-kode på, som interesserede kan scanne med deres telefon, og derigennem få henvisninger til Bibelens tekster om påsken samt lavet et spørgsmål til hver tekst, som folk kan tænke over. Som f.eks. sprøgsmålet "Kan du forestille dig at sidde til bords med både dine venner og dine fjender?"

- Det skal være lidt filosofisk og give stof til eftertanke, så hjernen også sættes i gang, siger Hanne Boström-Petersen.

Annonce

Viser kirkens største klenodie

Den største udfordring har været at finde billeder til fortællingerne, men her har kirken fået hjælp af Erik Hansen fra Aabenraa Fotoklub, som har taget billeder af de opstillinger med filtfigurer, som kirkens medarbejdere har lavet til fortællingerne.

Ved hver fortælling er der en QR-kode på, som interesserede kan scanne med deres telefon, og derigennem få henvisninger til Bibelens tekster. Jørgen Jørgensen og Hanne Boström-Petersen skulle lige tjekke, at koderne virkede.

Ét af billederne viser også det største klenodie, som Sct. Nicolai Kirke har. En alterkalk i guld, som kun er 20 centimeter høj og blev smedet til kirken i 1460'erne.

- Der er næsten ingen andre kirker i Danmark, som har noget, der er så gammelt, som stadig er i brug. Derfor er den med på banneret, så vi kan vise den frem, fortæller Jørgen Jørgensen.

Både Sct. Nicolai Kirke og Shop i City Aabenraa har været så glade for samarbejdet, at de tænker på at udvide det til næste år.


Det skal være lidt filosofisk og give stof til eftertanke, så hjernen også sættes i gang.

Hanne Boström-Petersen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce