Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kommunal tandpleje åbner gradvist for undersøgelser og behandlinger

Tandplejen i Aabenraa er igen begyndt at indkalde til undersøgelse. Arkivfoto: Morten Pape
De mest nødvendige behandlinger, undersøgelser og tandreguleringskontroller vil blive prioriteret først.
Annonce

Aabenraa Kommune: Tandplejen i Aabenraa Kommune er igen begyndt at indkalde børn og unge til undersøgelser, behandlinger og tandregulering. Men selv om Tandplejen åbner igen, bliver det ikke helt, som det plejer, da Tandplejen følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for at undgå smittespredning med covid-19.

Der vil være så få personer i venteværelset som muligt, og man kan blive bedt om at vente udenfor. Børn og unge vil blive behandlet af tandplejepersonalet, der bruger værnemidler og har ekstra fokus på hygiejne. Det er ikke muligt at booke en tid via borgerbooking eller at møde op uden forudgående aftale.

Indkaldelserne sker på bagrund af Tandplejens konkrete og individuelle vurdering af hvert enkelt barn eller unge. De mest nødvendige behandlinger, undersøgelser og tandreguleringskontroller vil blive prioriteret først.

Annonce

Husk lige tandbørsten

- Vi glæder os til, at vi nu igen kan åbne op for mere aktivitet i Tandplejen. Desværre har vi ikke mulighed for at undersøge og behandle lige så mange, som vi plejer. Derfor vil alle undersøgelser blive forsinket, og der vil blive ventetid på behandlinger. Vi opfordrer alle børn, unge og deres forældre til sammen at være ekstra grundige med tandbørstningen to gange om dagen for at undgå huller eller at begyndende huller udvikler sig, da der nu bliver længere tid mellem tandlægebesøgene, fortæller Christian Schrøder, der er centerleder for Center for Sundhedsfremme og Forebyggelse i en pressemeddelelse.

Tandplejen åbner i første omgang i Aabenraa på Kongehøjkliniken og på klinikken i Tinglev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce