Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kommunen godkender nedrivning ved Skibbroen

Den tidligere transformerstation pynter ikke i bybilledet ved Skibbroen, og nu har kommunen givet ok til nedrivning. Foto: André Thorup
Annonce

Bybilledet langs Skibbroen i Aabenraa ændrer sig snart en smule. Den gule transformerstation, der har adresse på Gammelhavn 2, skal nemlig rives ned efter at have aftjent sin værnepligt siden 1930. En ny og moderne transformerstation med anden placering har erstattet det gule murstenstårn i to etager, som har stået til forfald igennem en periode.

Bygningen har ikke umiddelbart været klar til nedrivning, da den er klassificeret som bevaringsværdi, og derfor har det først skullet i høring og behandling i vækstudvalget for land og by.

Byplanarkitekt i Aabenraa Kommune, Kim Lyster Hansen, kan ikke forklare, hvorfor transformerstationen er blevet klassificeret som bevaringsværdi, og vækstudvalget har da også givet tilladelse til nedrivning.

- Vi har undersøgt, om bygningen vil kunne indgå i planerne om forlængelse af promenaden, men den er forfalden og står i vejen for den fremtidige forlængelse af Gasværksvej, siger Kim Lyster Hansen.

Det har ikke været muligt at få svar på, hvornår nedrivningsarbejdet starter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce