Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kommunen håber fortsat på stor folkefest til maj: Men situationen kan ændre sig

Det er stadig planen at indvie Genforeningsparken den 30. maj. Illustration: Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommunes genforeningskoordinator har aflyst alle arrangementer frem til 27. marts. Indtil videre er det stadig håbet, at den store indvielse af Genforeningsparken ved Folkehjem kan blive den 30. maj.
Annonce

Aabenraa: 2020 skulle have været genforeningsåret, men indtil videre kan det godt se ud til, at det vil blive husket for noget helt andet.

Coronavirussen har i den grad fået en alvorlig indvirkning på danskernes hverdag og lukket store dele af landet ned. Nu sætter den også en - i hvert fald midlertidig - stopper for mange af de lokale festligheder, der var planlagt i anledning af Genforeningen 2020.

- Af det, vi indtil videre har overblik over, vil jeg skyde på, at vi har aflyst 10 arrangementer. De kommunale events, jeg har haft ansvaret for, har vi aflyst indtil videre frem til den 27. marts, fordi vi følger myndighedernes anbefalinger, fortæller Aabenraa Kommunes eventkoordinator for Genforeningen 2020, Asger Freud-Blomquist.

Det omfatter blandt andet seks skolekoncerter med Sigurd Barrett, der er taget af plakaten.

- Og så har vi meddelt vores foreninger og eksterne arrangører, at vi anbefaler, at de aflyser eller udskyder, hvis de er over 100 personer. Det kan jeg se, at de fleste har fulgt, siger genforeningskoordinatoren.

Annonce

Håber på løsninger

Den 30. maj er det planen, at den nye Genforeningsparken ved Folkehjem indvies med stor folkefest og tusindvis af deltagere. Dagen kommer blandt andet til at byde på afslutning på DGI Sønderjyllands Stafet 2020, opera-optræden, madboder og en afsluttende koncert med Folkeklubben.

Som det ser ud lige nu, holder kommunen fast i den dato.

- Vi er naturligvis opmærksomme på situationen og følger den hele tiden. Men indtil videre er målet stadig den 30. maj, siger Asger Freud-Blomquist.

Sådan ser borgmester Thomas Andresen (V) det også.

- Vi planlægger ufortrødent videre i forhold til, at festen den 30. maj gennemføres. Der er jo immervæk godt 60 dage til, og det kan sagtens nå at vende inden da, så forbuddet mod forsamlinger kan ophæves, siger han.

Annonce

Vi arbejder videre

Sker det ikke, aflyser kommunen naturligvis, fortsætter han.

- Vi indgår ikke bindende aftaler i forhold til festen, så vi sidder med en regning bagefter. Men vi arbejder videre. Det kommer en dag efter denne, og vi kan ikke lægge det hele brak, siger Thomas Andresen.

Det er da også genforeningskoordinatorens håb, at de mange arrangementer, der er aflyst, vil blive afholdt på et senere tidspunkt.

- Jeg håber, at folk ikke lader sig slå ud og i stedet prøver at finde løsninger. Det ved jeg også, at mange er opsat på, for det rammer jo os alle sammen, arrangører, musikere, foredragsholdere og så videre. Men det er selvfølgelig op til den enkelte, og der er meget, der skal falde i hak, siger Asger Freud-Blomquist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce