Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kor melder fra til tradition: Vi vil gerne stå på egne ben

GospelFamily deltager ikke i pinsegudstjenesten på Sønderstrand i Aabenraa i år. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Pinsegudstjenesten på Sønderstrand i Aabenraa bliver i år med sognets egne kor. GospelFamily vil prøve noget nyt.
Annonce

Aabenraa: Når Aabenraa Sogn anden pinsedag inviterer til den traditionsrige gudstjeneste på Sønderstrand i Aabenraa, kommer den ikke til at ligne tidligere gudstjenester på stranden.

I over 10 år har gudstjenesterne været krydret med musikalske indslag fra GospelFamilys forskellige kor, men GospelFamily, der for knap to år siden blev en selvstændig, folkeoplysende forening efter tidligere at have været tilknyttet Aabenraa Sogn, har meldt fra i år.

- Vi vil godt prøve noget andet i år. Vi er jo en selvstændig forening nu og har besluttet os for at prøve noget nyt og stå på egne ben. Samtidig regnede arrangementet på Sønderstrand væk sidste år, siger Torben S. Callesen, der er korleder i GospelFamily.

I stedet for at give prøver på deres kunnen på Sønderstrand vil medlemmerne af Gospel Family trække indendøre anden pinsedag.

- Vi holder en gospelfestival i Sønderjyllandshallen efter gudstjenesten på stranden i stedet for, siger Torben S. Callesen.

Festivalen i Sønderjyllandshallen vil starte ved middagstid og vare hele eftermiddagen.

- Der vil være mulighed for at købe mad og drikke, og overskuddet går til velgørende formål, siger Torben S. Callesen.

Vi vil godt prøve noget andet i år. Vi er jo en selvstændig forening nu.

Torben S. Callesen, korleder

Annonce

Kor står klar

På det sidste menighedsrådsmøde i Aabenraa Sogn blev medlemmerne orienteret om, at Torben S. Callesen havde meddelt sognet, at GospelFamily ikke ønsker at deltage i gudstjenesten anden pinsedag på Sønderstrand i år.

Ifølge administrationschefen for Aabenraa Sogns Fælleskontor kom det dog ikke specielt overraskende for medlemmerne af menighedsrådet.

- Det er da også forståeligt nok, at GospelFamily vil prøve noget i andre rammer, siger Morten Hansen.

Med det nye initiativ fra GospelFamily er der også mulighed for at få det hele med. Både gudstjenesten i det fri og den efterfølgende gospelfestival.

- Det er fint, at man kan starte med en gudstjeneste på stranden, og hvis man så har lyst til det, kan man efterfølgende tage til festival i Sønderjyllandshallen, siger Morten Hansen.

De fremmødte til pinsegudstjenesten på Sønderstrand kommer dog ikke til at undvære musik i år.

- Det er planen, at sognets kor skal medvirke i år, siger Morten Hansen.

GospelFamily

GospelFamily tog sin spæde begyndelse i 2007, hvor GospelRoots blev grundlagt af daværende sognemedhjælper Torben S. Callesen med bare 25 kormedlemmer det første år.

GospelFamily i Aabenraa blev 1. marts 2018 en selvstændig, folkeoplysende forening efter tidligere at have været tilknyttet Aabenraa Sogn.

I dag består GospelFamily af flere forskellige kor, der har optrådt forskellige steder i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce