Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kun to mødte op: Stor svømmeklub truer med at kaste håndklædet i bassinet

Hvis der fortsat skal være en svømmeklub i Aabenraa, kræver det mindst to nye til bestyrelsen i Opnør. Arkivfoto: Lene Esthave
Aabenraas svømmeklub med 450 medlemmer mangler folk til en ny bestyrelse, efter der kun mødte to op til seneste generalforsamling. Nu indkalder den til ekstraordinær generalforsamling, og kan der ikke findes en ny bestyrelse, lukker den.
Annonce

Aabenraa: Skal det være helt slut med svømmeklubben Opnør i Aabenraa?

Det kan i hvert fald meget vel være resultatet, efter at foreningen har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling med henblik på at få sammensat en ny bestyrelse. Det lykkedes ikke, da svømmeklubben inviterede til generalforsamling den 20. februar, og nu er det alvor, lyder det fra bestyrelsen.

- Det er vigtigt at møde op, så der kan laves en ny bestyrelse. Ellers vil svømmeklubben lukke ned og alle hold blive aflyst, skriver bestyrelsen på klubbens hjemmeside og tilføjer:

- Til generalforsamlingen mødte to forældre op ud over den siddende bestyrelse. To ud af 450 medlemmer! Det kan da ikke passe, at der ikke er flere, der har interesse i, at der er en svømmeklub i Aabenraa.

Svømmeklubben Opnør

Svømmeklubben Opnør stammer helt tilbage fra dengang, hvor man svømmede i Aabenraa Fjord.

Navnet “Opnør” er Aabenraas oprindelige navn, som betyder "åben strandbred".

Annonce

Det er egentlig okay

Ifølge fungerende formand Jesper Stærk Jakobsen var det dog heller ikke forventningen, at generalforsamlingen ville kaste alverden af sig.

- Hele bestyrelsen havde sådan set besluttet ikke at fortsætte. Så at der overhovedet var én, der alligevel valgte at blive, og to der kom til, var egentlig okay. Det kan måske også virke lidt afskrækkende, at vi skriver i invitationen til generalforsamlingen, at der ikke er nogen, der fortsætter, siger han om det sløje fremmøde og tilføjer, at der er brug for minimum to yderligere bestyrelsesmedlemmer og gerne to suppleanter.

Han ønsker ikke selv at fortsætte med bestyrelsesarbejdet.

- Det har da været en svær beslutning, for jeg har haft mange gode år i Opnør, både som træner og senest tre år i bestyrelsen. Men vi er nok kørt lidt død i det. Vi har brugt rigtig meget tid på at få økonomien på ret køl, og nu synes vi, vi har et godt setup. Det har trukket tænder ud, men nu er der også et godt udgangspunkt for en ny bestyrelse, siger Jesper Stærk Jakobsen.

Den ekstraordinære generalforsamling finder sted den 18. marts klokken 19 i Arena Aabenraa. Der er to punkter på programmet: Godkendelse af det endelige regnskab og en afklaring på, om svømmeklubben skal fortsætte eller lukke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce