Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunstigt åndedræt: Idrætsforening redder svømmehold

Inden Tinglev Svømmehal blev lukket i sommeren 2017, fordi den skulle renoveres, havde den lokale svømmeklub 300 medlemmer. Det er håbet, at det kan lykkes at få fat i mange af dem igen, når nu der atter er et tilbud. Arkivfoto: Karin Riggelsen/Nordschleswiger
På opfordring og med støtte fra Aktiv Aabenraa har Tinglev IF indvilget i at oprette en svømmeafdeling, så byens børn igen kan gå til svømning. Det kræver dog, at to melder sig frivilligt til det bestyrelsesarbejde, der følger med.
Annonce

Tinglev: En nyrenoveret svømmehal, men ingen svømmeklub.

Sådan har det triste faktum været, efter Tinglev Svømmehal i januar 2018 genåbnede efter et halvt års lukning. Den tidligere så populære svømmeklub Plask kastede håndklædet i bassinet, fordi det var umuligt at skaffe frivillige nok.

Nu er der imidlertid atter gode nyheder for byens yngste vandhunde. Aktiv Aabenraa, der driver kommunens tre svømmehaller i Bov, Rødekro og Tinglev, har henvendt sig til Tinglev Idrætsforening i forsøget på at finde sammen om en løsning, og det har båret frugt.

Med formand Torben Groos i spidsen har Tinglev IF's hovedbestyrelse nikket ja til at oprette en svømmeafdeling på lige fod med klubbens øvrige afdelinger, og der vil i første omgang blive tilbudt to hold: et for de 6-8 årige og et for de 8-10-årige.

De nye hold

  • De to nye svømmehold har begge tid i Tinglev Svømmehal om onsdagen.
  • For de 6-8-årige er det kl. 15.30-16.16, for de 8-10-årige kl. 16.15-17.
  • Der er holdstart 2. oktober, mens sidste gang er 11. december.
Annonce

Der skal to nye til

- Først og fremmest er det træls at have en svømmehal stående, der ikke bliver brugt nok, og det betyder jo også, at vi har nogle børn og unge i Tinglev, der ikke har mulighed for at gå til svømning. Derfor er vi gået ind i det, forklarer Torben Groos, der dog kun har sagt ja, fordi Aktiv Aabenraa har skaffet en instruktør og lavet et budget, der viser, at det økonomisk kan løbe rundt, hvis der er mindst ti deltagere på hvert hold.

- Vi har sagt, at vi ikke vil smide penge i det, og så kræver det også, at der er to, der melder sig til at stå for svømmeafdelingen i det daglige. Hvis ikke vi kan finde dem, så dør det igen med det samme, siger TIF-formanden, der til gengæld nok skal tage sig af det andet, der følger med at drive en forening, så det bliver lettere at komme ind i arbejdet for de to nye.

Annonce

Bøtten vendt rundt

Pia Paustian, leder af Aktiv Aabenraa, er glad for, at idrætsforeningen er gået med i arbejdet for igen at få oprettet lokale svømmehold.

- Vi har jo forsøgt mange ting for at hjælpe Plask i gang igen, men da det ikke lykkedes, besluttede vi at prøve at vende bøtten rundt. Vi brugte vores store netværk til at finde en instruktør først, hvorefter vi gik til Tinglev IF, forklarer hun og håber, det nu kan lykkes at finde to, der vil styre den nye svømmeafdeling i TIF-regi.

- Vi har været med til at gøre benarbejdet, så herfra skulle det gerne køre af sig selv, siger Pia Paustian, der sammen med Torben Groos og instruktør Karen Karslen vil være til stede, når der onsdag den 25. september er velkomstmøde i svømmehallen for alle, der kunne have interesse i at være med på et af de to nye hold. Mødet begynder klokken 16.30, og der følger en gratis tur i vandet med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce