Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Lærer skal dyste mod sin egen elev ved VM i skønhed

Janni Frederiksen Bøhnke vandt hele to danmarksmesterskaber. Nu skal hun med til VM i Paris. To ud af de fem udvalgte vippeteknikere fra hele verden er danske: Janni Frederiksen Bøhnke og hendes elev Heidi Kjeldsen. foto: arkiv
Janni Frederiksen Bøhnke er dobbelt danmarksmester i vipper, nemlig i de to discipliner eyelash extensions classic og volume. Hun er desuden udtaget til VM, som hun i øvrigt vandt i 2017, som den første dansker nogensinde. Blandt de fem deltagere fra hele verden er der i år to danskere med: Janni Frederiksen Bøhnke - og så hendes elev Heidi Kjeldsen.
Annonce

Rødekro: Ved forrige weekends Beauty Messe i København gjorde Janni Frederiksen Bøhnke fra skønhedssalonen Beauty Mind i Rødekro rent bord. I konkurrencen om danmarksmesterskaberne i de to discipliner eyelash extensions classic og volume vandt hun nemlig begge første pladser.

- Som den første i Danmark overhovedet. Det er jeg sindssyg stolt af, lyder det fra Janne Frederiksen Bøhnke, der kun var 1,5 points fra fuld score.

DM-titlen er hun særlig lykkelig for. For det første var det lige den, hun endnu manglede i samlingen, for det andet kom den i hus efter nogle svære odds:

- Mit vinder-sæt var faktisk det "dårligste" sæt, jeg havde lavet på min model, da hendes ene øje var ved at skifte vippe. Plus jeg var syg med feber, snot og hovedpine, fortæller Janni Frederiksen Bøhnke begejstret på sin facebook-side.

For dermed er hun ikke kun Danmarks mest prisvindende vippeteknikker med en imponerende pokalsamling fra konkurrencer i hele verden.

- I 2017 blev jeg også den første dansker til at blive verdensmester i classic look. Året efter var jeg dommer til samme konkurrence.

Annonce

Til VM med eleven

Oven i titlerne kom forleden så beskeden, at hun er blandt de fem fra hele verden, der er udpeget til at kæmpe om verdensmesterskabet i begyndelsen af april i Paris.

Faktisk er der hele to fra Danmark, der rejser til VM i Paris.

- Jeg – og min elev, Heidi Kjeldsen. Det er ret sejt, griner Janni Frederiksen Bøhnke.

Det betyder, at hendes elev også bliver hendes konkurrent.

- Ja - vi er oppe mod hinanden. Men det OK. Jeg har jo vundet én gang før, så hvis Heidi (Kjeldsen; red.) skulle gå hen og vinde, så kan jeg med god ret tage en del af æren, siger Janni Frederiksen Bøhnke.

Resultaterne - og ikke mindst pokalerne i skabet derhjemme - er kommet i løbet af de seneste år.

- Det er helt vanvittigt, erkender den dobbelte danmarksmester.

Annonce

Talent skal der til

Hun har svært ved at sætte fingeren præcis på det, der gør hende bedre end alle andre.

- Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg gør anderledes. Men jeg tror da at jeg har en smule talent for det også. Til gengæld knokler jeg for det - jeg har brugt mange år på det. Og jeg har deltaget i rigtig mange konkurrencer de seneste tre år. Det giver rigtig god erfaring. Jo flere konkurrencer, jeg er med i, desto mere lærer jeg. Og desto bedre bliver man til at klare konkurrencer, tror jeg, forklarer Janni Frederiksen Bøhnke.

Hun forbereder sig grundigt hver gang gennem målrettet træning, hvor hun får værdifuld vejledning fra sin personlige coach Joanna Siruga fra firmaet Jolash.

- Hun hjælper mig til at træne op til de store konkurrencer. Hun bor i Nykøbing Falster, så det meste foregår på distance via beskeder. Og så mødes vi én gang om året, hvor hun ser, hvad jeg laver, eller vi øver noget nyt ved nogle kurser. Ellers tager jeg billeder af det, jeg laver, og sender til hende, hvorefter hun skriver tilbage at det og det kan jeg lave om på. Det gør jeg - og så bliver det bedre og bedre, fortæller Janni Frederiksen Bøhnke.

Hvorfor vinder hun ikke selv?

- Idag er hun én af Danmarks største forhandlere inden for vippe-teknik og -tilbehør. I Polen er hun den største. Hun har da også vundet mange pokaler før, men i dag stiller hun ikke længere op i de konkurrencer, som branchen arrangerer - hun er forhandler. Og træner. Ellers ville det formentlig blive svært, erkender Janni Frederiksen Bøhnke med et smil.

Annonce

Ikke lige som fodbold

Den nykårede danmarksmester holder også selv kurser og uddanner nye vippe-teknikere fra klinikken Beauty Mind i Rødekro.

Faktisk havde hun fire elever med til konkurrencen i København. Og alle kom på podiet, heriblandt førnævnte Heidi Kjeldsen, der opnåede en 3. plads.

- Hun er på vej til at konkurrere mod os andre - mig for eksempel, der er i kategorien master. Hun er endnu i kategorien professionel. Så hun skal have en 1. plads i professionel, før hun overhovedet kan være med i DM. Det er en ny regel, der er indført. Det er lidt specielt i min verden - det er ikke ligesom i fodbold eller badminton. Det er ikke anerkendt på samme måde - men vi prøver at have nogle regler, så ikke alle og enhver bare kan kalde sig danmarksmester.

Deltagelse i VM er igen noget helt andet, påpeger Janni Frederiksen Bøhnke på baggrund af sine erfaringer fra 2017.

- Det er ikke noget, man kvalificerer sig til via DM - man ansøger. Man sender nogle billeder af det, man laver. De vurderes af nogle dommere, som så vælger deltagerne ud. Sidste år var jeg selv dommer i konkurrencen, hvor der var 350 ansøgere fra hele verden. Men som sagt - kun fem går videre til Paris i hver konkurrence, hvor Heidi og jeg så stiller op i samme disciplin - i den, der betegnes som classic look.

Det kræver stor koncentration at lave de helt perfekte vipper. Janni Frederiksen Bøhnke er den bedste i Danmark. Nu skal hun dyste mod verdens-eliten. foto: arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce