Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Løb med gulerod: Julehjerteløbere var et stykke fra at nå de 2020 kilometer

Julehjerteløb 2020 skal naturligvis foregå i jule-outfit. Hér er det én af AaIGs løbegrupper, der gør klar til start ved Sønderjyllandshallen. Fra venstre er det Tommy Jensen, Conny Schlesinger, Flemming Søe Pedersen, Birgitte Sørensen, Helle Jensen, Hong Ngyuen og Michael Ngyuen. foto: Jan Sternkopf
Målet om at nå 2020 kilometer ved Julehjerteløbet var højt sat. For højt viste det sig. Deltagere over hele landet havde søndag aften sendt godt 1200 kilometer ind på kontoen - flere kan dog følge. Arrangørerne glæder sig over den store opbakning
Annonce

Aabenraa: Er det mon muligt at nå 2020 kilometer på én dag - ved at så mange som muligt enten løber eller går en selvvalgt strækning? Det var den udfordring, som arrangørerne af dette års udgave af Julehjerteløbet stillede sig selv - og deltagerne.

Det viste sig dog at være en lidt for stor mundfuld.

Ved redaktionens slutning søndag aften var der kommet knap 1300 kilometer ind på tælleren.

Der kan naturligvis stadig nå at komme meldinger i løbet af søndag og mandag med, når blot løbe- eller gåturen var blevet afsluttet inden kl. 18.

Men det kniber nok med at nå de 2020, erkender Holger Jacobsen, Julehjerteløbet.

- Målet om de 2020 kilometer var højt sat - det vidste vi godt. Men vi ville gerne have, at det skulle være en reel konkurrence. Vi forventer således heller ikke, at sponsorerne betaler - uanset resultatet, påpeger Holger Jacobsen.

Alligevel er han både glad og overrasket over den opbakning, som arrangementet har fået.

- Man kan jo se på de mange Facebook-opslag, at folk har hygget sig med det.

Annonce

Ekstra gulerod

Der havde ellers været en ekstra gulerod at løbe efter: Julehjerteløbet blev nemlig en konkurrence mellem sponsorer og løbere.

- Vi havde taget kontakt til en række firmaer og spurgt dem, om de ville sponsorere 1000 kroner, hvis vi nåede de 2020 kilometer, forklarer Holger Jacobsen om Julehjerteløbet anno 2020.

Annonce

Sponsor og løber

Den spøg var der 12 firmaer og virksomheder med på. Og én forening.

Rødekro Tri & Motion havde udfordringen op og sat 1000 kroner på højkant. Ikke nok med det: klubben sendte såmænd også 25 løbere ud på en bakket rute ved Ravnholt, fortæller formand Michael Jepsen-Jakob.

- Vi er godt nok ikke et firma, men vi er en forening, som løber og laver en masse motion. Vi plejer at være med i Julehjerteløbet i Aabenraa, men i og med at forholdene er så meget anderledes i år, så ville vi alligevel godt støtte på den måde, som vi nu kan. Og da Julehjerteløbet faldt sammen med vores normale søndagstræning, så havde vi lavet det sådan at vi løb i små grupper ude i skoven. Vi er med både som sponsor og som løbekolleger for at der kan komme et par hundrede kilometer i "banken", fortæller Michael Jepsen-Jacob.

Søndagsturen blev til sammenlagt 206 kilometer, kunne formanden konstatere efter afsluttet løb.

- Og vanen tro blev der afsluttet med gløgg og æbleskiver, tilføjer han.


Vi plejer at være med i Julehjerteløbet i Aabenraa, men i og med at forholdene er så meget anderledes i år, så ville vi alligevel godt støtte på den måde, som vi nu kan.

Michael Jepsen-Jacob, formand Rødekro Tri & Motion


Annonce

Kilometer tikkede ind

Dagen igennem tikkede deltagernes bidrag ind via facebook, hvor man enten kunne nøjes med en oplysning om de tilbagelagte kilometer eller også vedhæfte et billede sammen med det opnåede resultat.

Og der blev løbet og gået over hele kommunen - ja, endda i Århus og i Utterslev Mose ved København, nogle med barnevogn og hund, på cykel, andre i jule-outfit, som AaIGs løbegruppe, hvis syv deltagere bidrog med 77,2 kilometer til det samlede resultat.

Dagens længste enkeltpræstation leverede Holger Hansen med 40 kilometer, mens Tina Ohlsen, Aabenraa, nåede at få 27,9 kilometer på sin tæller, da hun nåede i mål. De ti medlemmer af "Monsterløberne" og gågruppen tilsammen tegnede sig for sammenlagt 168,42 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce