Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Landsby udbygger handicapidrætten: Bane til populær sportsgren tæt på at være en realitet

På illustrationen kan man se placeringen af padelbanen ved Ensted Idræts Anlæg. Illustration: Ensted Idræts Anlæg
Den Selvejende Institution Ensted Idræts Anlæg er nu tæt på at have samlet nok penge ind til en handicapvenlig padelbane.

Stubbæk: Med base i Ensted-Hallen i Stubbæk tilbyder Parasport Aabenraa allerede el-hockey, kørestolsbasket og kørestolstennis, E-sport samt træning og genoptræning med assistance fra en fysioterapeut.

Nu er der snart nyt på vej. Går alt efter planen, vil der også snart kunne tilbydes tennis på en handicapvenlig padelbane.

Den Selvejende Institution Ensted Idræts Anlæg har nemlig fået bevilliget 120.000 kroner af energi- og teleselskabet Norlys til formålet.

Annonce

- Vi har søgt hos flere forskellige fonde og er nu oppe på 340.000 kroner, siger Erhard Frederiksen, der står for ansøgningerne og sidder i bestyrelsen for Ensted Idræts Anlæg.

De hidtil indsamlede penge rækker dog ikke til en padelbane, for selve banen, udenomsfaciliteter og et bookingsystem kommer til at koste omkring 645.000 kroner.

- Vi skal op på 480.000 kroner, for at det bliver en realitet. Resten vil så være selvfinansiering. Jeg er da også i fuld gang med at søge flere penge, og jeg tror, det lykkes. Inden sommerferien næste år står banen klar, siger Erhard Frederiksen.

Frivillige kræfter

I den sidste ende kan det vise sig, at projektet bliver noget billigere, for borgerne i Stubbæk er kendte for gerne at ville give en hånd med.

- Selve jordarbejdet kan vi måske selv lave, og så bliver det billigere. Vi har mange gode frivillige kræfter i Stubbæk, siger Erhard Frederiksen.

Når den forhåbentligt kommende padelbane bliver beskrevet som handicapvenlig, så skyldes det, at området omkring banen skal gøres brugervenligt for eksempelvis personer, der sidder i kørestol.

- Samtidig skal indgangen til banen også være større en normalt, siger Erhard Frederiksen.

Jeg er da også i fuld gang med at søge flere penge, og jeg tror, det lykkes.

Erhard Frederiksen, bestyrelsesmedlem

Padelbanen er dog ikke kun beregnet for handicappede.

- Vi vil gerne kombinere handicapidrætten med raskidrætten. Der er ikke basis for en bane kun for handicappede, siger Erhard Frederiksen, der gerne vil afsløre, hvad der blev slået på i ansøgningen til Norlys.

- Ensted Idræts Anlæg, som Ensted-Hallen er en del af, har gennem de sidste mange år optimeret forholdene for fysisk handicappede mere og mere og er nu blevet en af de bedst egnede haller for fysisk handicappede personer i hele Danmark, står der i ansøgningen.

Annonce

Mange gode ansøgninger

Norlys Vækstpulje har hvert år tre ansøgningsfrister og uddeler samlet set 50 millioner kroner. 167 ansøgere fik midt i december besked om, at de var blandt de heldige, som modtager støtte fra vækstpuljen i årets tredje og sidste ansøgningsrunde, og deriblandt var Den Selvejende Institution Ensted Idræts Anlæg.

- Vi har som altid modtaget rigtig mange gode ansøgninger, og vi glæder os til at se de valgte projekter folde sig ud. Vi ved, at det betyder rigtig meget for foreninger og projekter, der ofte er drevet af frivillige kræfter, at de kan få støtte til at føre deres idéer ud i livet. Det er i høj grad de lokale ildsjæle, der holder gang i det lokale fællesskab, og det er en fornøjelse at kunne bidrage, siger Steen Thomsen, der er vækstansvarlig i Norlys.

Padeltennis

Padeltennis, er i grove træk en kombination af klassisk tennis og squash. Det har selvfølgelig bare sit helt eget regelsæt, udstyr og baner.

En padelbane måler 10 x 20 meter og er omgivet af høje glasvægge, der bliver brugt aktivt i spillet. Ligesom i tennis er banen delt op på midten i form af et net langs jorden. Padel er en helårssport, der kan spilles både inde og ude.

Padel blev opfundet i Mexico i 60'erne. I dag er Spanien det land i Europa, hvor flest spiller padel.

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce