Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Langt ude i skoven: Elever dykkede ned i Pippis univers

Det færdige maleri af Pippi falder i med baggrunden
Elever i indskolingen på Søgård Friskole har de seneste to uger arbejdet med Astrid Lindgren. På grund af corona foregik det ude i skoven. Langt de fleste fag kunne flettes ind i en anderledes skolehverdag.
Annonce

Søgård: Langt ude i skoven ved Søgård hænger et stort maleri af Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe. Til dagligt også bare kaldet Pippi Langstrømpe. Det hænger der, fordi indskolingen på Søgård Friskole har arbejdet med Astrid Lindgren de sidste to uger.

- I hele corona-perioden har eleverne været i skovskole. De har arbejdet med flere forskellige emner, og det har været muligt at flette næsten alle fag ind i dagene i skovskolen, fortæller Helle Ehm fra Søgård Friskole.

Eleverne fra Søgård Friskole i færd med at lave det store maleri af Pippi Langstrømpe langt ude i skoven. foto: Søgård Friskole

Under arbejdet med Astrid Lindgren har det været dansk og billedkunst, som har fyldt mest på skemaet. Eleverne har hørt historier om Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg. De har set film med Brødrene Løvehjerte og Niels Karlsson Pusling. Der er blevet arbejdet med en personkarakteristik af Pippi, og eleverne har hørt om Astrid Lindgrens forfatterskab.

- I skoven har eleverne også trænet deres opmærksomhed inde i "tingfinderskoven", hvor der gemte sig forskellige ting, som normalt ikke befinder sig i skoven, forklarer Helle Ehm.

Således hænger der flere Pippi-citater i træerne, bl. a.  "hvis man er stille for længe, så visner tungen".

I billedkunst har eleverne arbejdet på et stort maleri af Pippi i skoven. Og hvis man står på det rette sted, ser det ud, som om maleriet falder i sammen med baggrunden.

Forløbet blev fredag sluttet af med en fernisering, hvor maleriet blev afsløret for nogle af de andre elever fra skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce