Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Lars varmer op med en cykeltur alene til den østrigske grænse: Jeg er spændt, for jeg ved ikke, hvad jeg går ind til

Lars Hanfgarn elsker at cykle, og denne sommer venter to store udfordringer. Først turen alene ned gennem Tyskland til den østrigske grænse og til august cykelturen til Nice, hvor han skal gennem Alperne. Selvom han bliver presset på begge ture, så ser han frem til udfordringerne. Foto: Mette Christine Schulz
Til august skal 53-årige Lars Hanfgarn ud på en stor udfordring, når han skal cykle til Nice på 12 dage. Som opvarmning cykler han på torsdag til den østrigske grænse for at hilse på en forhandler, som selv er passioneret cykelfan.

Aabenraa: Fem dage. 1110 kilometer.

Når Lars Hanfgarn torsdag den 8. juli klokken 9 sætter sig på sin sorte racercykel ud for sin arbejdsplads Svane Køkken på Løgumklostervej, så venter der ham noget, han aldrig har prøvet før.

Han skal nemlig cykle alene hele vejen gennem Tyskland og har kun det, han skal bruge undervejs i to små tasker på cyklen.

Annonce

- Jeg er ekstra spændt på den her tur, for jeg ved ikke, hvad jeg går ind til. Normalt kender jeg jo også ruten, men jeg har aldrig været de her steder før, så der er også et spændingselement i det, fortæller han.

Det er kun et par uger siden, at den lange cykeltur blev en realitet. 70 kilometer syd for München tæt på den østrigske grænse ligger firmaet Bora, som er kendt for deres bordemfang og kogeplader. Det firma handler Lars Hanfgarn med i sit arbejde som indretningskonsulent hos Svane Køkken i Aabenraa.

- Jeg har flere gange sagt til konsulenten fra Bora, som kommer hos os, at det kunne være hyggeligt at cykle ned til ejeren og sige hej til ham. Ejeren er nemlig selv tidligere cykelrytter og sponsorer cykelholdet Bora-Hansgrohe, som kører Tour de France lige nu. Bora-ejeren synes, det var en mega god idé og ville gerne have, at jeg kom nu, og det bakkede min chef heldigvis fuldt op om, så det kunne lade sig gøre, fortæller Lars Hanfgarn.

En hypet hyggetur

Chefen Henrik er så meget med på idéen, at han flyver til München i weekenden og kører med i bil på det sidste stykke til Raubling, hvor Bora holder til. Bora-ejeren cykler også med, og der er stillet en masse på benene, når Lars ankommer til Sydtyskland mandag.

- Det er blevet lidt mere hypet, end jeg havde forestillet mig. Jeg gør det for at få en hyggetur, men det er da også lidt sjovt, at der bliver gjort så meget ud af det, smiler han.

De to små tasker på cyklen skal indeholde alt det, som Lars Hanfgarn skal have med på turen, da han intet følge har med før på den sidste etape. Det er første gang, at den 53-årige supermotionist skal prøve at cykle med tøj, tandbørste og reservedele og klare sig selv på en lang tur. Foto: Mette Christine Schulz

Lars Hanfgarn ser ikke det fysiske i cykelturen som den store udfordring. Han er supermotionist og har cyklet meget de sidste 10-12 år. En sportsgren, han blev bidt af efter at have dyrket gymnastik og fodbold i mange år.

- Det er min helt store passion, som jeg bruger meget tid på. Måske også lidt for meget, hvis du spørger min kæreste, men jeg har god opbakning hjemmefra. Det er bare en fantastisk sport, som kan mange ting. Du kan cykle alene eller sammen med nogen. Du ser fantastiske landskaber og er ude i naturen. Du kan presse dig selv, og så er det også en ret social sport. Jeg er bidt af den, fortæller han.

Annonce

Elsker at køre opad

Sidste år meldte han sig til sit livs udfordring på cykel, da han valgte at tilmelde sig Velo Challenges "Ride across Europe". En 12 dages cykeltur ned gennem Europa - fra Vejle til Nice. En tur på 2300 kilometer og 28.000 højdemeter, da cykelrytterne skal køre gennem bjergene i Alperne.

Normalt cykler Lars Hanfgarn ikke indefor hos sin arbejdsgiver Svane Køkken i Aabenraa, men han har sin chefs store opbakning til den tur, han nu skal ud på til Sydtyskland. Chefen Henrik flyver til München i weekenden og følges med Lars det sidste stykke til firmaet Bora, som Svane Køkken har i deres sortiment. Foto: Mette Christine Schulz

Den tur havde Lars Hanfgarn trænet intenst til og var næsten oppe på sit mål om at cykle 10.000 kilometer på et år, men turen blev som alt andet aflyst på grund af coronapandemien.

- Det er en idé, jeg har tumlet med i nogle år. Jeg elsker at køre i bjerge, og den her tur er god træning. Det er ikke et løb, men et socialt arrangement med fællestræninger over hele Danmark, og jeg har fået gode venskaber fra hele Danmark allerede. Den tur glæder jeg mig virkelig meget til, siger han.

Annonce

Spændende at presse sig selv

Han ved, at han bliver presset undervejs på den tur, da rytterne skal passere bjergene i Alperne, men at køre opad elsker Lars Hanfgarn og så synes han også, det er spændende at presse sig selv.

- Det er vigtigt at kende sine styrker og svagheder, men det tænder mig at presse mig selv, for det er spændende at se, hvordan man agerer i pressede situationer. Jeg bliver draget af bjerge. Om det er på skiferie eller på cykel, er der noget over at stå der for enden af bjerget og kigge op og tænke, at man skal derop, fortæller han.

Lars Hanfgarn starter sin cykeltur til den østrigske grænse torsdag den 8. juli klokken 9 fra p-pladsen foran Svane Køkken på Løgumklostervej.

Blå bog

Lars Hanfgarn er 53 år og bor i Gråsten sammen med sin kæreste. Han er født og opvokset i Styrtom ved Aabenraa.

Han har en datter på 32 år fra et tidligere forhold og er morfar til tvillinger på syv år.

Han arbejder som indretningskonsulent ved Svane Køkken i Aabenraa og bruger det meste af sin fritid på at cykle.

Han har cyklet op ad mange af de kendte bjergpas fra Tour de France. Blandt andre Alpe d'Huez og Mount Ventoux (det skaldede bjerg). Sidstnævnte cyklede han sammen med kæresten. De cyklede fra hver deres side og mødtes på toppen.

Det værste bjerg, han har cyklet på, er Motirolo i Italien. Han kalder det en giftig satan, som ikke er lang, men stejl over 10-11 kilometer. Samme bjerg har Lance Armstrong også sagt er det værste, han har kørt på.


Det er blevet lidt mere hypet, end jeg havde forestillet mig. Jeg gør det for at få en hyggetur, men det er da også lidt sjovt, at der bliver gjort så meget ud af det.

Lars Hanfgarn


Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vær den gode pårørende: Tal om sygdommen og hjælp sådan her

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Biblioteket anbefaler: Find de gode historier til børnene

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Hjælp kommunen og vind en præmie: Kan du finde på det perfekte navn til nyt hus?

Ugeavisen Aabenraa

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Ugeavisen Aabenraa

Hyld én, der hjalp dig godt hjem: Home uddeler priser med fokus på medmenneskelighed

Ugeavisen Aabenraa

Tidligere DGI-formand fortrød: Tove stiller ikke op for Venstre

Ugeavisen Aabenraa

Ny forskning: Disse kulhydrater forpurrer dit vægttab

Ugeavisen Aabenraa

Slut med fast adresse: Campingplads skal være for campister

Ugeavisen Aabenraa

Havneformand: Travl havn giver håb for hele kommunen

Ugeavisen Aabenraa

Louise ledte efter kærligheden i nyt TV2-program: Sådan er det gået hende

Ugeavisen Aabenraa

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Ugeavisen Aabenraa

Søstre løber med kronprinsen

Ugeavisen Aabenraa

Ny bar er lige på trapperne: Den er opkaldt efter en bulldog

Ugeavisen Aabenraa

Derfor er lokale supermarkeder løbet tør for Chabeso: Kultsodavandens dage kan være talte

Ugeavisen Aabenraa

Opfordring til kommunens unge: Lad jer teste

Ugeavisen Aabenraa

Læs hvordan: Danskere har tjent formuer på at opkøbe udlejningsejendomme i Flensborg

Ugeavisen Aabenraa

Brænd krudt af: Fem motionslege for hele familien

Ugeavisen Aabenraa

- Streamer du ulovligt? Spot faresignalerne i tide

Ugeavisen Aabenraa

Lars fik en god oplevelse: Ankom til Raubling i god form og højt humør

Ugeavisen Aabenraa

Direktør fejrer jubilæum: - Jeg har ikke bagt mange speltboller eller klassens-time-kage

Ugeavisen Aabenraa

Unge tager føringen: Genbrug er blevet prestige

Ugeavisen Aabenraa

Familien Eskildsen klemt i det hurtige boligmarked i Aabenraa: Er flyttet ind hos konens bror, mens de venter på drømmehuset

Ugeavisen Aabenraa

Mæglere på vej mod rekordår i Aabenraa: Boliger i byen bliver revet væk - en fjerdedel af dem sælges som skuffesalg

Annonce