Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Laug i arbejdstøjet: Sørger for at cyklister kan komme i skoven

Kongehøjsporet bliver vedligeholdt af et laug - alle frivillige, der sørger for at cyklister og cross-løbere kan få en god oplevelse i skoven. foto: Kent Vendelbo Madsen
Det blå mountainbikespor i skovene omkring Aabenraa er fra i år døbt Kongehøjsporet og i den forbindelse er der samtidig oprettet et egentligt korps af frivillige - nemlig ”Kongehøjsporets trailbuilder laug”
Annonce

Aabenraa: Det blå mountainbike spor i skovene ved Aabenraa bliver jævnligt vedligeholdt og udbygget takket være indsatsen fra frivillige.

Det blå spor er fra i år døbt Kongehøjsporet og i den forbindelse er der samtidig oprettet et egentligt korps af frivillige - nemlig ”Kongehøjsporets trailbuilder laug”.

- Trailbuilderlauget er et socialt netværk for alle, der cykler MTB, cross eller løber på sporet og der er intet kontingent, fortæller Bo Jørgensen, talsmand for Kongehøjsporets Trailbuilderlaug.

Trailbuilderlauget har siden sommeren 2019 været under etablering af en gruppe frivillige fra Rødekro Cykelklub (RKCC) og Crazy Bikers, Aabenraa. Nu er det organiseret som en gruppe under AaIG Atletik, Tri og Motion.

I weekenden 6.-7. juni 2020 var der arbejdsweekend med ti frivillige hjælpere begge dage.

- Sporet er oprindeligt etableret af frivillige omkring år 2006 som et af de første spor i Danmark. Drivkraften kom fra AAIG medlemmerne Arne Matthiesen, Jens Gydesen og Andreas Petz, husker Bo Jørgensen.

I begyndelsen blev der afviklet MTB/Cross løb. Efter en periode overgik spordriften og myndighedskontakt til Rødekro Cykel Klub (RKCC) med primære drivkræfter, Bo Jørgensen og Norman Jepsen. Her blev sporet videreudviklet med længde og højdemeter samt gennemførelsen af et årligt 8 timers MTB løb samt diverse cross/SYDCup løb.

Gennem årene har mange frivillige fra lokale klubber samt nær og fjern mødt op og lagt sved i sporets udvikling, der nu har en længde på ca. ni kilometer med i alt 250 højdemeter. Sporet har over årene modtaget sponsorater fra bla. Aabenraa Kommune, samt lokale virksomheder i form af materialer mm.

Ønsker man at bidrage til fællesskabet eller blive medlem af trailbuilderlauget, bedes man gå via laugets facebook-side ved at søge på Kongehøjsporet.

Bo Jørgensen, talsmand for Kongehøjsporets Trailbuilderlaug, kan kontaktes på mobil 61 74 56 29

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce