Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Lokal Bodilvinder skal samarbejde med Zentropa

Instruktør og manuskriptforfatter Frelle Petersen, som er vokset op i Styrtom ved Aabenraa, slapper af i sofaen sammen med Bodil. Foto: Ole Caspersen

Når Frelle Petersen, der for et par uger siden fik en Bodil-statuette for manuskriptet til Onkel, går i gang med sin næste film, bliver det i tæt samarbejde med Zentropa. Det fortæller manuskriptforfatteren og instruktøren, som regner med at begynde optagelser til efteråret.

Annonce

Styrtom: Hvis Frelle Petersen fra Styrtom har svært ved at holde armene nede, er der ikke noget at sige til det: For nogle uger siden modtog det stille Tønder-drama 'Onkel' en Bodil-statuette for bedste manuskript i skarp konkurrence med storfilm som Dronningen og Før Frosten.

Han er allerede i gang med et nyt manuskript.

- Den handler om en helt almindelig sønderjysk familie som bliver ramt af sorg, og det kan udfordre alle i forhold til, hvordan vi oplever sorgen. Og så handler den rigtigt meget om hvordan denne her sønderjyske familie håndterer det og lige som finder hinanden i det, siger han.

Næste stop Zentropa

Bodil-prisen er indstiftet for 73 år siden af dansk presses film-medarbejdere, og er altså i modsætning til Robert-prisen, der er filmbranchens eget skulderklap, måske mere "uafhængig". Og måske er det en af grundene til, at Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensens internationale film selskab, Zentropa, har fået øje på Frelle Petersen.

- Drømmen er, at vi går i gang med optagelse midt i september. Og så er Zentropa gået ombord i det - de synes, at det er rigtig spændende. De er meget opbakkende i forhold til, at jeg gerne vil lave det i Sønderjylland. Zentropa er gået 100 procent ind i det sammen med Det Danske Filminstitut, så det er dem, der kommer til at stå bag den næste film, fortæller Frelle Petersen.

Hos filmselskabet Zentropa lægger producer Jonas Bagger ikke skjul på en endog stærk begejstring for Frelle Petersens film.

- Jeg så fem minutter af Frelles film 'Onkel' og da var jeg med det samme fuldstændig fyr og flamme for at skulle lave en film med Frelle, fortæller Jonas Bagger fra Zentropa Filmbyen i Hvidovre.

Zentropa går ind i Frelle Petersens næste film på samme måde, som selskabet gør med andre film, det vil sige man er med til at finansiere filmen og søge andre økonomiske kilder.

Kærlighedsaffære

- Jeg er meget glad for Frelle og Zentropa er meget glad for Frelle, så det er med stor kærlighed og passion, at vi er med til at få dette her projekt op at stå, siger Jonas Bagger og uddyber forklaringen på Zentropas nye kærlighedsaffære med Frelle Petersens fortællemåde:

- Jeg blev fuldstændig ramt af den måde Frelle fortæller på i 'Onkel' med denne her underspillede form med plads til simpel handling, som alligevel rummer så mange lag og så megen personskildring. Der ligger så mange ting usagt, som man som publikum selv skal opdage som filmen skrider frem.

Zentropas støtte gør, at Frelle Petersen har fået absolut arbejdsro til sit næste projekt.

- På nuværende tidspunkt er det det, som man kalder en manuskriptstøtte, som vi har fået. Det er jo ikke ensbetydende med, at vi ender med at få produktionsstøtte - det handler om, at jeg skal være snorlige i min manuskriptskrivning. De har forelsket sig i ideen, så nu skal jeg have dem til at forelske sig i manuskriptet, så de siger, at dette her er den næste danske film, der skal optages.

Hvis alt går vel, regner Frelle Petersen med at få grønt lys inden sommerferien, og at kunne gå i gang med selve optagelserne i løbet af efteråret.

Frelle Petersen tager en Bodil for holdet bag ’Onkel’. For nogle uger siden fik Tønder-dramaet prisen for bedste manuskript. Foto: Ole Caspersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce