Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Lokal kok får gode anmeldelser i København: Han kan lave smørrebrød, så englene synger

Daniel Greve Rasmussen serverer ti forskellige stykker smørrebrød på Blomst. Nogle af dem er de smørrebrød, man i forvejen kan få på Bloom Aabenraa, men han har også lavet nogle nye til pop up-restauranten. Privatfoto
Daniel Greve Rasmussen fra Restaurant Bloom på Storetorv er for tiden i København for at lave pop up-smørrebrød i en restaurant på Strøget. Flere anmeldere har været forbi og hylde det sønderjyske håndværk.

København: For tiden er Sønderjylland på manges læber i København.

Samtidig med, at restauranterne fik lov til at åbne fuldt op den 21. april, har Blomst på Amagertorv allieret sig med kok og direktør i Restaurant Bloom i Aabenraa, Daniel Greve Rasmussen.

Han har i samarbejde med ejerne af Blomst, Kim Soo Myung Pedersen og Mathias Kær, lavet en pop up-restaurant med smørrebrød, som har haft besøg af flere anmeldere, og det skorter ikke på store ord fra dem.

Annonce

Blandt andet skriver anmelderne fra det kendte site Gastromand, at "han kan lave smørrebrød, så englene synger", mens Byens Bedste Liv på Instagram skriver, "blikket for de helt skarpe, nærmest vilde råvarer, perfektioneret i en forfinet, faverig æstetik og forskelligartede konsistenser, får os til at tænke på, at de er heldige ovre i Jylland, at Daniel Greve Rasmussen holder til der og kun har en pop up hos Blomst frem til den 6. maj".

De flotte anmeldelser gør Daniel Greve Rasmussen meget glad, for det er ikke tit, at han ser anmeldere på sin restaurant i Aabenraa.

- De stopper jo typisk ved Vejle og tager kun længere sydpå, hvis de skal på Alsik. Derfor er det fedt at få promoveret Sønderjylland herover. Ikke kun mig selv, men hele regionen og måske får trukket nogle kunder til det sønderjyske, siger Daniel Greve Rasmussen.

Den vildeste åbning

Aftalen om, at den lokale kok skulle til København og lave pop up-smørrebrød i de 14 dage, hvor der kun ville være åbent for udendørs servering, blev lidt anderledes end nogen af dem havde forestillet sig.

Noget af det smørrebrød, som Daniel Greve Rasmussen hitter med i København for tiden. Privatfoto

For pludselig blev der også åbent samtidig for indendørs servering, men Daniel Greve Rasmussen holdt fast i aftalen med Blomst, og det er han glad for, at han gjorde.

- Det har været den vildeste åbning, fordi det hele fik lov til at åbne. Lørdag lavede vi mellem 220 og 250 stykker smørrebrød på tre timer, og det er jo fedt, for det er det, vi kan lide. Men det er også lærerigt for mig, fordi jeg får idéer og bliver inspireret af de fede mennesker, jeg arbejder sammen med her. Et godt netværk betyder meget i vores branche, og jeg har personligt fået meget ud af det, fortæller kokken i telefonen fra København.

Anmelderne fra Gastromand og Byens Bedste Liv mener, at vi er heldige i Aabenraa, at Daniel Greve Rasmussen kun er i København i to uger, og de kalder hans smørrebrød for nytænkende og velsmagende. Privatfoto

Daniel Greve Rasmussen laver pop up-smørrebrød på Blomst frem til den 6. maj.

- Men de har da allerede spurgt, om jeg ikke kommer igen efter sommerferien, siger han.


Lørdag lavede vi mellem 220 og 250 stykker smørrebrød på tre timer, og det er jo fedt, for det er det, vi kan lide.

Daniel Greve Rasmussen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce