Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Lokal yoga-lærer udgiver personlig bog: Jeg blotter da mig selv

Da nedlukningen kom i foråret 2020, fik Ina Hass tiden til at skrive den bog, som hun de seneste år har drømt om at skrive. En bog om hendes egen rejse gennem livet, hvor brikkerne faldt på plads i oplevelsen med Yin yoga. Med bogen vil hun gerne inspirere andre til at opleve det samme.  Foto: Timo Battefeld
Efter ni år som Yin yoga-lærer synes Ina Hass fra Løjt, at hendes personlige oplevelse med den specielle yoga-form skal ud til andre. Hun kombinerer Yin yoga med poesi og musik som den eneste i Danmark.

Loddenhøj: På Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts udkom Ina Hass bog "Yin yoga, poesi og hjertets melodi."

En fortælling om hendes egen rejse fra en hektisk hverdag med små børn, arbejde og hus til i dag at være en 61-årig kvinde i balance med sig selv.

- Det er ikke en fagbog, men en inspiration til andre om, hvordan de kan opnå større harmoni i dem selv. Vores verden er præget af det maskuline (yang) med målinger, vækst, hurtighed og tænkning, men vi mangler det feminine (yin) for at være i balance. Yin er hjem, ro, langsomhed, fordybelse og væren - det, der ligger inde i både mænd og kvinder og er skjult, og det vil jeg gerne inspirere andre til at få mere af i deres liv, fortæller Ina Hass.

Hun er spændt på, hvordan bogen bliver modtaget, for det er et stort stykke af sig selv, hun giver i bogen.

- Jeg blotter jo mig selv og er spændt på, om læseren kan se dybden i bogen. Jeg er meget bevæget over at udgive den, fordi mit budskab er den rejse, jeg selv har været på. Det er ægte. Der er så meget yoga derude, fordi det er trendy, og jeg har brug for at vise denne vej uden færdigfabrikerede programmer, for hvis man følger andre, så mister man sig selv, og bogen skal være en inspiration til at tage på sin egen rejse, forklarer hun.

Annonce

Magien opstår i oplevelsen

Ina Hass har gennem sine ni år som Yin yoga-lærer udviklet sit eget system, hvor hun kombinerer yogaen med poesi og musik. Det er hun den eneste i Danmark, der gør, og hun gør det, fordi hun oplever, at kombinationen af de tre ting gør, at man kommer ind et sted, hvor man ikke har noget filter.

- Yin yoga er dybe stræk, poesi går dybt i hjertet, og musik er forløsende. Sammen er det meget kraftfuldt, og mine klienters reaktion på det har været meget overvældende. Man overgiver sig og bliver påvirket, og man er til stede lige der i nuet, hvor man kan lytte til sig selv. Det er der i den erfarede oplevelse, at magien opstår, siger hun.

Ina Hass' mission er at bidrage til større harmoni i verden, men for at nå dertil er man nødt til at føle sig i harmoni med sig selv.

Annonce

Frygten har overtaget styringen

- Det vil sige, at man både er i stand til at hvile i stilheden og lytte til en dybere stemme og til at handle, når det er påkrævet. Altså en god harmoni mellem det feminine og maskuline, for så er man ikke sådan at vælte omkuld. Mange mennesker er lige nu fyldt med frygt for smitte og død. Frygten har helt overtaget styringen, hvor det i højere grad burde være en indre dans mellem frygten og trygheden/tilliden til, at vi som mennesker er skabt til at forandre os og kunne tilpasse os. Den ro i os selv finder man i Yin yoga, forklarer hun.

I dag føler hun en stor lettelse over at sidde med det færdige resultat, som også indeholder hendes egen poesi.

- Før var det kun en oplevelse, man kunne få, hvis man deltog i mine workshops eller retræter. Nu har jeg fået alt det ud, som jeg gerne har villet sige gennem mange år, samlet et sted, smiler Ina Hass.

Hvad er yin og yang?

Yin står for hjem, kerne, basis, rodfæstelse, ro, langsomhed, afslapning, indadvendthed, fordybelse, meditation og væren frem for gøren. Yin er hjertets sprog, medfølelse, omsorg, accept og overgivelse.

Yang står for adspredelse, bevægelse, vækst, styrke, hurtighed, aktivitet, udadvendthed, tænkning og gøren frem for væren. Yang er tænkningen og intellektets sprog.

Ifølge den Taoistiske tradition indeholder alt i universet yin og yang energier som et udtryk for de feminine og maskuline energiformer, og alt i universet søges forstået ud fra en stadig søen efter harmoni mellem de to energier.

Læs mere om Ina Hass og bogen på www.inahass.dk


Jeg er meget bevæget over at udgive den, fordi mit budskab er den rejse, jeg selv har været på. Det er ægte.

Ina Hass


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce