Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Louise overraskede sig selv med sit talent: Nu skal hun til DM

Hvor interessen for at binde blomster stammer fra, ved 18-årige Louise Jensen ikke. Men talentet og flair for det har hun, viser hendes førsteplads ved afdelingsmesterskaberne for juniorer. Nu skal hun som den første sønderjyde i knap 25 år med til DM i moderne blomsterkunst. Foto: Timo Battefeld
18-årige Louise Jensen fra Bjerndrup har som den første sønderjyde i knap 25 år kvalificeret sig til DM i moderne blomsterkunst. Hun deltog i afdelingsmesterskabet for juniorer ved at give sig selv en udfordring og blev meget overrasket over, at hun vandt.
Annonce

Bjerndrup: Hun har kun været i lære i ti måneder, men 18-årige Louise Jensen fra Bjerndrup kan åbenbart et eller andet specielt, når det kommer til blomster.

For nylig overraskede hun sig selv ved at vinde afdelingsmesterskabet i moderne blomsterkunst for juniorer og som den første sønderjyde i knap 25 år dermed at kvalificere sig til DM.

- Jeg tog ikke med for at vinde, men for at udfordre mig selv, og jeg sagde inden, at jeg var ligeglad med, hvad nummer jeg blev. Jeg troede faktisk også, at jeg lå i bunden, men så blev jeg kaldt op som at være blevet nummer tre, og det blev jeg overrasket over. Det var så en fejl, og jeg skulle aflevere min medalje igen, og det var ikke særligt sjovt, for så troede jeg, at jeg var blevet nummer fire i stedet for. Men det var så, fordi jeg var blevet nummer et. Det blev jeg meget overrasket over, fortæller en glad Louise Jensen.

Egentlig var den lidt forsigtige pige ved at trække i land flere gange inden mesterskabet, fordi det der med at konkurrere måske ikke lige var hende. Men hun havde lavet en aftale med sin læremester Birgit Juhl Tingleff fra Juhl's Blomster, da hun kom i lære, at det skulle hun for at udvikle sig.

Blå bog

  • Louise Jensen er 18 år og kommer fra Bjerndrup, hvor hun stadig bor.
  • Hun fik smag for jobbet som blomsterbinder, da hun var i erhvervspraktik hos Karens Blomster i Tinglev.
  • Her fik hun efter praktikken arbejde - først i fritiden og derefter på fuldtid.
  • Som led i uddannelsen til blomsterbinder skal man tage en etårig EUD på handelsskolen, da arbejdet også indeholder salg. Den tog Louise på IBC i Aabenraa.
  • Hun kom i lære hos Juhls Blomster i april 2019 og er færdig i 2021.
Annonce

Fik svaret i en test

Det kan hun godt se pointen i i dag.

- Det giver meget selvtillid, for mange af mine konkurrenter er jo næsten færdige med deres uddannelse, og jeg mangler stadig et år. At vinde har givet mig den der tro på, at jeg godt kan, selvom jeg ikke altid tror, jeg kan, siger hun.

Hvor talentet for blomsterbinderi stammer fra, aner hun ikke. Der er ikke nogen i hendes nærmeste familie, der har haft den interesse, og for hende selv opstod den ved en tilfældighed.

- Jeg tog sådan en "hvad kan jeg blive"-test i folkeskolen, og så poppede blomsterbinder op som svar. Jeg tog i erhvervspraktik for at prøve det, og der fik jeg først fritidsarbejde og bagefter fuldtidsarbejde, inden jeg fik min læreplads her hos Juhl's Blomster. Jeg har altid været meget kreativ og brugt mine hænder, og jeg synes, det er sjovt, at jeg kan lave mange ting med mine hænder ud af få materialer, fortæller hun om interessen for at binde blomster.

At deltage i afdelingsmesterskabet har også givet hende rigtig meget fagligt, da hun hørte dommernes ris og ros og kunne lære noget af det.

- Jeg har fået rigtig meget med fagligt, og jeg er blevet mere åben over for ting ved at være med i konkurrencen. Jeg er også blevet en slags ambassadør på skolen, hvor der er nogle, som ikke tør deltage i konkurrencer ligesom jeg heller ikke selv gjorde, fortæller hun.

Annonce

Får erfaren assistent

At binde blomster er et håndværk med masser af teknik og forståelse for materialer, farver og harmoni. Til afdelingsmesterskabet havde Louise ingen forberedelsestid, fordi hun var på skole i Skåde i to uger op til konkurrencen, men til DM får hun en åben opgave, som hun skal begynde på derhjemme og gøre færdig til selve konkurrencen i august.

- Da konkurrencen blev holdt på Københavns Rådhus, skulle deltagerne lave store søjler, og det krævede samarbejde med en smed for at få lavet et ordentligt stativ. Vi aner ikke, hvad opgaven bliver, men prøver at forberede os, og derfor har vi også valgt, at Louise får en assistent til forberedelse og selve konkurrencen. Det er en erfaren blomsterbinder fra Vejle, som også har stor erfaring med konkurrencer og blev nummer fire ved afdelingsmesterskaberne for seniorerne. Vi har valgt, at det ikke skal være mig, da jeg skal være den, der står og holder nerverne i ro, fortæller Birgit Juhl Tingleff.

Louise er også klar på, at hjernen skal lægges mere i blød til konkurrencen end til daglig, hvor arbejdet mest består i at binde buketter og bårebuketter.

- Jeg skal også have læst lidt op på teknikken. Jeg har ikke helt forstået endnu, at jeg skal til DM. Det er lidt vildt, og jeg håber, at det giver mere ro, at jeg har prøvet det før. Men jeg bliver sikkert stadig mega nervøs, smiler den 18-årige pige.

DM i moderne blomsterkunst for juniorer foregår i Odense i weekenden den 15. og 16. august.

Birgit Juhl Tingleff fra Juhls Blomster kan se meget af sig selv som ung i Louise, og de to har et specielt arbejdsforhold med f.eks. deres eget sprog. At Louise er så dygtig, at hun skal med til DM, betyder en masse for de ansatte i Juhls Blomster, da det er et boost, en genopfriskning og meget spændende for dem alle. Foto: Timo Battefeld
At binde blomster kræver en masse viden om farvesammensætning, harmoni, materialer, komposition og så er teknik en stor del af det. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce