Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Lukas blev kørt ned i morgentrafikken: Anerkender dem, der hjalp ham, med en gave

Hver morgen tager Lukas Nedergaard turen fra hjemmet i Tørsbøl til sin skole EUC på Lundsbjerg på sin scooter. Det var her i krydset i Stubbæk, at Lukas Nedergaard en morgen blev kørt ned og oplevede stor hjælp fra de forbipasserende. Foto: Mette Christine Schulz
18-årige Lukas Nedergaard mangler stadig at finde den bilist, der kørte ham ned. Han vil nemlig gerne sige til ham, at han ikke skal have dårlig samvittighed.

Stubbæk: Hvordan siger man bedst tak og anerkender de folk, der hjalp én, da man var i nød?

Da 18-årige Lukas Nedergaard tirsdag den 24. august om morgenen blev kørt ned af en bil i et højresvingsuheld i krydset Stubbæk Skolegade/Gl. Tinglevvej, oplevede han stor hjælp fra de folk, der var i nærheden.

Derfor valgte han allerede samme dag, da han var kommet hjem fra skadestuen, at søge efter sine hjælpere i Facebook-gruppen Spørg Løs Aabenraa, og det gav hurtigt pote.

Annonce

- Det gik virkelig stærkt. Jeg havde tænkt, at det opslag måske ville få et par likes og nogle delinger, men det blev delt 78 gange, og allerede seks timer efter uheldet havde jeg fundet to af dem, fortæller han.

Samme eftermiddag, da han alligevel skulle til Stubbæk for at hente den beskadigede scooter, kunne han køre hen til Jakob Raarup Hvid Hansen med en æske chokolade og på den måde sige tak for hjælpen.

- Jeg ville gerne vise min taknemmelighed over, at de gad hjælpe mig i stedet for bare at køre videre. De tre, jeg har været ude ved med chokolade - deres hjælp betød rigtig meget hver især, og det ville jeg gerne anerkende, fortæller Lukas Nedergaard.

Turde ikke rejse sig

Det var tidligt tirsdag morgen den 24. august, da Lukas Nedergaard holdt på sin scooter i krydset Stubbæk Skolegade/Gl. Tinglevvej.

Foran ham holdt en bil og blinkede til højre, og Lukas blev med vilje bag bilen, da han skulle lige over krydset.

- Men da bilen blev holdende, tænkte jeg, at han ville overholde sin vigepligt, og så kørte jeg, fortæller den 18-årige.

I det samme valgte bilisten at køre, og Lukas blev ramt, så han røg op på kølerhjelmen og ned på siden af bilen.

Lukas Nedergaard ville gerne vise sin taknemmelighed til dem, der hjalp ham, og derfor kørte han ud med chokolade til dem. Det ene sted fik han et stående bifald af kollegerne til den mand, han overraskede på arbejdspladsen. Foto: Mette Christine Schulz

Han blev liggende på asfalten, da han havde ondt i nakken, og derfor ikke turde rejse sig, før ambulanceførerne havde kigget på ham.

Det var her, at han oplevede stor hjælp fra de folk, der var i nærheden. Der var en mand, som skærmede af med sin bil, så andre ikke kunne se Lukas ligge der på asfalten og fik hentet ekstra bluse, så han kunne holde sig varm. Der var én, der ringede 112, og så var der buschaufføren Jacob Raarup Hvid Hansen, som stoppede sin fyldte bus for at lave et top til tå tjek på Lukas, fik hjelmen af Lukas, så han bedre kunne trække vejret og fik ringet til hans lærer, så han vidste, hvad der var sket.

Annonce

Sikre mig, at han var okay

Selvom Jacob Raarup Hvid Hansen havde bussen fuld af elever, som skulle køres ind til Aabenraa, så var der ingen tvivl om, at han skulle stoppe og hjælpe Lukas.

- Ofte ser man folk, der bare kører forbi sådan et uheld. Jeg er uddannet i føstehjælp og mener, at jeg derfor har en ekstra pligt til at hjælpe, hvor jeg kan. Den måde, som Lukas blev smidt ned på asfalten på, da kunne han lige så godt være endt under bilen. Jeg skulle simpelthen hen og sikre mig, at han var okay, fortæller Jacob Raarup Hvid Hansen.

Da han havde sikret sig, at Lukas var ok og fået ringet til hans lærer, forlod Jacob Raarup Hvid Hansen uheldsstedet for at få kørt eleverne i bussen til deres aftale i Aabenraa.

Senere tog han fat i politiet for at afgive vidneforklaring, men efter et par timer begyndte hans mobil pludselig at være særdeles aktiv. Lukas havde nemlig lavet et opslag i Facebook-gruppen Spørg Løs Aabenraa, hvor han søgte efter dem, der havde hjulpet ham, og flere taggede Jakob Raarup Hvid Hansen, da de vidste, han havde været på stedet.

Da han kom hjem senere på dagen, lå der en æske chokolade som tak for hjælpen fra Lukas.

- Det havde jeg ikke lige forventet, for det vigtigste for mig var, at han havde det godt. Det er da rart at få den anerkendelse, selvom jeg ikke havde behov for det. Det viser jo bare, at Lukas er en god dreng, som sætter pris på det, vi gjorde for ham, siger Jacob Raarup Hvid Hansen, som stadig skriver med Lukas.

Annonce

Slap billigt fra uheldet

Det lykkedes Lukas at finde tre af dem, der hjalp ham. Han søgte i opslaget også efter føreren af den bil, som påkørte ham, men det lykkedes ikke.

- Jeg ville gerne sig til ham, at han ikke skulle have dårlig samvittighed. Jeg har selv været indblandet i et uheld, hvor en pige kom slemt til skade, og hun sagde til os, at vi ikke skulle have dårlig samvittighed. Det betød rigtig meget for os dengang, og derfor synes jeg også, det var vigtigt at sige til ham. Men det er ikke lykkedes at finde ham endnu, siger Lukas Nedergaard.

Han slap fra uheldet med en øm albue og skulder samt anspændte muskler i nakken, hvilket lægerne på skadestuen mente var billigt sluppet.

Jeg ville gerne vise min taknemmelighed over, at de gad hjælpe mig i stedet for bare at køre videre. De tre, jeg har været ude ved med chokolade - deres hjælp betød rigtig meget hver især, og det ville jeg gerne anerkende.

Lukas Nedergaard
Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Har du set det? 100-årig kiosk på gågaden er blevet frisket op

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sjældne øl bliver serveret i Aabenraa: Mad Scientist overtager hanerne hos Malt & Grape

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Ny gourmetpris i Sønderjylland: Hvilken restaurant får du mest ud af besøge for max 1500 kroner?

Ugeavisen Aabenraa

Fællessang på Storetorv er tilbage: Mindes Kim Larsen med hygge, god musik og grin

Ugeavisen Aabenraa

Fik en pris for gejst, godt humør og vilje: Men egentlig er Fleur ret genert

Ugeavisen Aabenraa

Voldsomt kræftforløb endte lykkeligt: Tak for livet Dizzy

Ugeavisen Aabenraa

Jeg undrer mig stadig over Bodenhoffs Kilde: Gør noget ved den - ellers fjern den

Ugeavisen Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Ugeavisen Aabenraa

Bodenhoffs Kilde er unik i Sønderjylland: Men det kræver frivillige at få den til at blive flot igen

Ugeavisen Aabenraa

Bodenhoffs Kilde har været en smuk plet i skoven: Beviset hænger på Jyttes væg

Ugeavisen Aabenraa

Lokkemad: SønderjyskE uddeler 500 gratis sæsonkort

Ugeavisen Aabenraa

Kohberg kæmper en hård kamp: Svært at finde faglærte bagere

Ugeavisen Aabenraa

Har du set dem? Nye lokale vandfontæner får opmærksomhed i resten af Danmark

Ugeavisen Aabenraa

Fem arkitektoniske perler: Hvilken har du som favorit

Ugeavisen Aabenraa

Se video og billeder af kronprinsens løb med 18.000 sønderjyder: - Sønderborg har mit hjerte

Ugeavisen Aabenraa

Alle er med: Forsigtig aftale om kommunens økonomi

Ugeavisen Aabenraa

Hurtig oplevelse til udsatte børn: Kian kørte 300 kilometer i timen

Ugeavisen Aabenraa

Karsten bliver ved til kroppen siger stop: Glæden ved arbejdet er lige så stor som for 47 år siden

Ugeavisen Aabenraa

Sønderhav har fået ny pølsedronning: Folk strømmede til Bentes pølsevogn

Ugeavisen Aabenraa

Nyt supermarked har alt godt til verdenskøkkenet

Ugeavisen Aabenraa

Desperat hotel mangler en kok: Udlover nu en stor dusør

Ugeavisen Aabenraa

Lukas blev kørt ned i morgentrafikken: Anerkender dem, der hjalp ham, med en gave

Ugeavisen Aabenraa

Se billederne: Børn og voksne fik sig rørt i det flotte sensommervejr

Annonce