Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Mandehørm bliver ikke for tøsedrenge i år: Nye bagmænd skruer op for udfordringerne

Peter Sølvhøj, til venstre, og Rasmus Gansler glæder sig til den 5. oktober, når de for første gang skal stå i spidsen for Xtreme Mandehørm i Aabenraa. Her står de to arrangører i Mølleåen, som deltagerne igen skal løbe i. Foto: Mette Christine Schulz
Siden 2010 har den samme gruppe stået for at arrangere det populære mandeløb Xtreme Mandehørm. Sidste år sagde de farvel, og frygten var, at det også var et farvel til løbet. En gruppe nye kræfter har slået sig sammen og er i fuld gang med at arrangere løbet, og de lover, at deltagerne i år kommer til at yde mere på den 12 kilometer lange rute.
Annonce

Aabenraa: Alle troede, det var et farvel til det populære mandeløb Xtreme Mandehørm, da løbsgruppen gennem alle otte år sidste år valgte at stoppe samtidigt.

Men forskellige kræfter i Aabenraa ville ikke opgive løbet, og de slog sig sammen og er nu i gang med at arrangere et nyt Xtreme Mandehørm, som finder sted den 5. oktober.

- Det ville være synd, hvis det lukkede. Løbet er eftertragtet i Sønderjylland, og Aabenraa er det bedste løbested og det mest efterspurgte blandt alle Xtreme Mandehørm, så det ville være synd, hvis det forsvandt herfra, siger den nye formand for Aabenraa Firma & Senior Idræt, Peter Sølvhøj, som selv har deltaget i løbet syv gange.

Han har sammen med konen Laila allieret sig med Rasmus Gansler, som var én af dem, der meldte sig på banen, da det sidste år blev kendt, at Mandehørm manglede nye kræfter for at overleve.

Xtreme Mandehørm

  • Xtreme Mandehørm blev startet af Fredensborg Atletikklub i 2008. Siden kom Aarhus, Odense og Aalborg med.
  • Det første Xtreme Mandehørm i Aabenraa fandt sted i 2011, hvor 720 mænd løb med.
  • Konceptet går ud på, at mændene først løber 12 kilometer gennem diverse forhindringer, såsom mudderhuller, vandløb, halmballer og ild, og efter et velfortjent bad fester til en bierfest.
  • Løbet i Aabenraa er et de største i Danmark med 971 deltagere sidste år.
  • Løbet er for alle, da man ikke behøver at løbe ruten. Man har fem timer til at gennemføre den 12 kilometer, da det vigtigste er det sociale og have det sjovt. Derfor bliver løberne også delt op i forskellige startgrupper, så de hårde løbere starter for sig selv.
Annonce

Flytter festen

De har siden arbejdet på at finde samarbejdspartnere, som kan løfte det store arbejde med at arrangere både løb og fest for de 900 mænd den 5. oktober.

Det er nu lykkedes, og derfor kan deltagerne se frem til en hårdere rute denne gang end de foregående år. Arbejdet med at lave ruten er uddelegeret til Hjordkær Idrætsforening, og herfra meldes om flere forhindringer undervejs.

- Ruten bliver den samme, men der bliver nye udfordringer. På Ringriderpladsen kommer der også nye svære forhindringer, for de var for nemme. Det skal være mere besværligt, og deltagerne skal yde mere i år, lover Peter Sølvhøj.

Aftenfesten var de nye arrangører tæt på at droppe, men den er det også lykkedes at finde samarbejdspartnere til.

- Vi flytter festen til Sønderjyllandshallen, som kører den sammen med Hotel Røde-Kro. Dermed kommer festen også tættere på damerne, som fester på Gazzværket, efter de har løbet "En duft af kvinde" samme dag. Vi håber, at vi kan være med til at lave en stor fest for alle, som kan minde om den 25. december, hvor både lillemor og lillefar er i byen. Her er det bare med et sundt tiltag først, siger Rasmus Gansler.

Succeskriteriet for de nye arrangører er, at løbet bliver udsolgt ligesom de foregående år. 370 pladser er allerede solgt, men styregruppen er bange for, at folk tror, at løbet er dødt.

- Jeg tror, der er mange, der ikke ved, at Xtreme Mandehørm kommer igen i år. De har kun hørt, at 2018 var sidste gang, og vi er bange for, at de ikke ved, at vi har overtaget det og kører det videre. Vi er lige nu i gang med at sende mails ud til alle, der deltog sidste år, og det har allerede givet 100 tilmeldinger, fortæller Rasmus Gansler og Peter Sølvhøj.

Annonce

Mangler de frivillige

Én ting er at få alle pladser solgt. Noget andet er at finde alle de frivillige, som plejer at hjælpe til løbet. Deres kontaktinformationer har de nye arrangører nemlig ikke, og dermed mangler der omkring 50 frivillige.

- De gamle hjælpere må gerne melde sig. Vi leder specielt efter de krammepiger, som hvert år har stået ved mudderhullerne og givet krammere til os, når vi kom op af hullet. De gør hele løbet værd, og dem mangler vi kontakt til, siger Peter Sølvhøj.

Hvis man har lyst til at være frivillig eller krammepige, så kan man kontakte hjælpekoordinator i styregruppen Laila Sølvhøj på 20104119.

Som noget nyt i år er der medalje til alle deltagere. Foto: Mette Christine Schulz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce