Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Mere præst for pengene i årets budget

Præsters faglighed, forkyndelse, sjælesorg og undervisning er af afgørende betydning for Folkekirken, hvilket præger Aabenraa Provstis budget.
Annonce

Aabenraa: Ved Aabenraa Provstis budgetsamråd var der fuld opbakning fra alle menighedsråd  til en fælles nye investering i lokalfinansierede præstestillinger til provstiet.

Haderslev Stift har måttet afgive præstestillinger til andre mere folkerige stifter. Derfor er der blevet lavet strukturændringer og skåret i præstebemandingen i Aabenraa Provsti.

Provstiet vil på den baggrund investere i at øge kapaciteten lokalt.

- Vi ved, at her i Sønderjylland, er det nærhed, gode møder og kvalitet i præsternes faglige indsats, der betyder noget for vores medlemmer. Og vi ved, at gode præster bliver længere i præsteembeder, hvor der er tid til faglig fordybelse, kollegial sparring og levende menighedsengagement, hedder det i en pressemeddelelse fra provstiet.


- Vi ved, at her i Sønderjylland, er det nærhed, gode møder og kvalitet i præsternes faglige indsats, der betyder noget for vores medlemmer.

Pressemeddelelse fra provstuudvalget


Derfor er der afsat samlet en million i budget 2021 til opnormering af eksisterende kvotestillinger og etablering af helt nye præstestillinger.

Efteråret 2020 bruges på, at provstiet i fællesskab får beskrevet, hvordan kvoter og stillinger skal udmøntes.

Alle sognene er i en femårig periode pålagt en besparelse på 5 procent i driftsudgifter i forhold til budget 2015. Det sker samtidigt med, at provstiudvalget har valgt, at der ekstraordinært gives 5,7 procent ekstra til kirkekasserne.

Det samlede ligningsbeløb (inkl. landskirkeskatten) for alle kirkekasser i 2021 udgør kr. 72.879.326. I 2020 var det samlede ligningsbeløb for alle kirkekasser kr. 73.531.976

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce