Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Mester har det bedst i arbejdstøj

Nick Tygesen (forrest) er en foretagsom mand. Med sit firma NT Bolig og Pavilloner breder han sig over flere byggebrancher. Samtidig har han en nicheproduktion af boligpavilloner på samlebånd. Oppe på taget står hans kone Vivi og lederen af pavillon-produktionen Henning Christensen. Foto: Claus Thorsted
Når man tager små skridt ad gangen, mærker man ikke ændringerne. Sådan er det gået for NT Tømrer- og Snedkerforretning, der i løbet af ti år er vokset fra lille til at være en stor virksomhed i Tinglev.
Annonce

Tinglev: Nick Tygesen, 36-årig virksomhedsejer i Tinglev, er ikke til jakkesæt. Han går i praktisk arbejdstøj.

- Nej - jeg er jo ofte ude på arbejdspladserne. Og i øvrigt er jeg ikke typen, der sidder stille. Ikke ret lang tid ad gangen i hvert fald, siger Nick Tygesen, der sammen med sin ægtefælle Vivi ejer firmaet N.T. Tømrer & Snedkerforretning ApS på Stoltelundvej lidt uden for Tinglev.

På ganske få år har parret gennem målrettet indsats bygget virksomheden op, siden Nick Tygesen blev selvstændig.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville være selvstændig. Helst så hurtig som muligt, fortæller den unge håndværker, der er udlært tømrer.

Chancen bød sig, da hans mester stoppede - i en alder af 50 år.

Det var i 2009, og Nick Tygesen havde allerede lagt planerne:

- Jeg ville finde en egnet grund med et faldefærdigt hus, hvor vi kunne have vores firma, fortæller han.

Det "faldefærdige hus" skulle egentlig ikke bruges til noget, for han havde alligevel tænkt sig at rive det ned og bygge nyt. Det var mere beliggenheden og mulighederne på grunden, der afgjorde valget.

NT Tømrer- og Snedkerforretning Aps

  • Ejes af Vivi og Nick Tygesen
  • Består af en tømrerafdeling og en murerafdeling. I 2017 etablerede Nick Tygesen NT Bolig Pavilloner, der har specialiseret sig i at bygge energivenlige pavilloner til beboelse eller erhverv.
  • NT Tømrer- og Snedkerforretning er for tiden ved at byggemodne 15 grunde i en ny udstykning ved Tinglev Søvej - de såkaldte Mærsk-boliger i forlængelse af Hybenvænget og Brombærvænget. Udstykningen får formentlig navnet Blåbærvænget.
Annonce

Plads til udvidelse

For der skulle være plads til udvidelse.

- Vi har taget luftbilleder af grunden hvert år for at fastholde, hvad der er sket, siden vi begyndte - og i hvilken rækkefølge.

Udviklingen er gået stærkt, erkender han.

- Vi begyndte med to lærlinge og en svend til tømrer- og snedkerafdelingen. Så udvidede vi med en murerafdeling - og i 2017 oprettede vi et selvstændigt firma, hvor vi bygger pavilloner. NT Bolig og Pavilloner er nu en del af NT Tømrer- og Snedkerforretning ApS. Nu er vi 20 tømrere og fem murere. Plus fem på kontoret inklusiv min kone Vivi, fortæller Nick Tygesen, der de seneste ti år har udvidet på mere end én måde.

Annonce

Familie og firma med vokseværk

Familien er vokset med to børn i det nye hus, som er blevet bygget som erstatning for det "faldefærdige hus". Firmaet er også vokset - i sagens natur er antallet af medarbejdere ligeledes steget år for år.

- Jeg tænker jo ikke på, at det er blevet så stort nu. Det er kommet hen ad vejen. Men det er klart, hvis alle var kommet på én gang, så havde det været voldsomt.

Lige nu er der godt gang i beskæftigelsen. Men lige som andre brancher mærker Nick Tygesen, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft.

- Vi kan allerede nu se, at vi om to-tre uger kommer til at mangle folk. Heldigvis har mange af vore ansatte været med i mange år. De, der starter som lærlinge, fortsætter også som svende. De vil gerne blive hos os, blandt andet fordi vi har et godt sammenhold. Og har man evnerne, er der også arbejde til dem, fortæller Nick Tygesen.

Som eksempel nævner han en tømrer, der måtte opgive sit job på grund af en benskade.

- Søren (Matzen; red.) kunne ikke fortsætte som tømrer, men blev omskolet til bygningskonstruktør og er nu ansat igen i NT Bolig og Pavilloner, fortæller Nick Tygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce