Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Mette har brugt ventetiden effektivt: Café Agnes får ny stor gårdhave til udeservering

Mette Margrethe Sørensen trak selv i arbejdstøjet og ryddede haven bag Café Agnes for planter og fliser. Hun glæder sig til den nye gårdhave er færdig, da det betyder, at caféen kan have dobbelt så mange gæster som nu. Foto: Mette Christine Schulz
Café Agnes får fordoblet kapaciteten, når den snart åbner sin nye gårdhave. Ejer vil også bruge det nye areal til små events og gløgg om vinteren.

Aabenraa: Forklædet har været skiftet ud med arbejdstøj for Mette Margrethe Sørensen, mens hendes Café Agnes har været tvangslukket.

I de mørke måneder blev ventetiden brugt indendørs på at polere gulvet og ordne en masse administrativt, men i de sidste uger er caféejeren rykket udenfor og begyndt på et nyt stort projekt.

Bag caféen har der siden Madam Blås tid været en have med hortensia, rhododendron og en masse andre planter og blomster, og den have har Mette Margrethe Sørensen været i gang med at lave om til en gårdhave, så hun får mere plads til udeservering.

Annonce

- Vi har haft haven med i vores planer for caféen fra begyndelsen, men meldingen om, at vi måtte åbne for udendørs servering den 21. april satte skub i processen. Nu havde vi også tid til at gøre det, siger Mette Margrethe Sørensen.

Nogle af planterne er blevet gravet op og solgt, mens andre har fået lov til at blive stående for at skabe hygge i den nye gårdhave.

- Vi lægger stenene rundt om dem og over hele haven, så det bliver hyggeligt og rustikt. Vi får masser af plads til udeservering. Gårdhaven bliver på 30 kvadratmeter, og det betyder, at vi kan fordoble vores kapacitet, da der er plads til 26 gæster derude, fortæller hun.

Åbningsdato er ikke klar endnu

Mette Margrethe Sørensen tror, at det kommer til at betyde meget for hendes café, at der nu også kommer en stor gårdhave.

- Det håber jeg selvfølgelig, det gør. Det er jo ikke kun om foråret og sommeren, at vi kan bruge den. Vi får også mulighed for at lave små events i vintertiden og måske servere gløgg derude om vinteren, som de gør i Tyskland, fortæller hun.

Lige siden hun åbnede Café Agnes sidste år har en gårdhave været med i planerne. Nedlukningen og myndighedernes første udmelding om åbning for udendørs servering fra den 21. april satte skub i planerne. Nu må Mette Margrethe Sørensen også åbne indendørs den 21. april, hvilket hun er super glad for. Foto: Mette Christine Schulz

Hvornår den nye gårdhave åbner, må man følge på caféens Facebookside, da Mette Margrethe Sørensen stadig manglede at få besøg af mureren, da avisen var på besøg.


Vi får masser af plads til udeservering. Gårdhaven bliver på 30 kvadratmeter, og det betyder, at vi kan fordoble vores kapacitet, da der er plads til 26 gæster derude.

Mette Margrethe Sørensen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce