Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Miriam hader at stå foran et kamera: Nu sælger hun sine varer med succes på Facebook Live

Det handler om at få det bedste ud af situationen, og Miriam Skjøth valgte at prøve at gøre noget, da nedlukningen kom. I dag sælger hun med succes varer fra hendes butik Norsk by Miriam S live på Facebook, selvom hun hader at stå foran et kamera. Arkivfoto: Claus Thorsted
Miriam Skjøth har kastet sig ud i at prøve nye ting af for at sælge varerne i hendes butik Norsk by Miriam S. Selvom hun er ikke er begejstret for at stå foran et kamera, så sælger hun nu varer ved at sende live på Facebook.
Annonce

Aabenraa: - Jeg havde jo to valg: Enten kunne jeg læne mig tilbage og sige, at det er synd for mig. Og ellers kunne jeg prøve at gøre noget.

Miriam Skjøth fra butikken Norsk by Miriam S på gågaden valgte det sidste. Og selvom hun hader det, så går hun nu løbende på Facebook Live for at sælge varerne i butikken.

- Jeg er næsten ved at kaste op hver gang, for det er slet ikke mig at stille mig op foran et kamera live. Men det er super fint, når jeg først er i gang, og folk er så søde. Der er ingen, der er sure, og det er meget hyggeligt, selvom det er sådan lidt Georg Gearløs-agtigt med dårligt lys osv. Men det går jo nok, og folk ved jo, at vi gør det bedste, vi kan, fortæller hun.

Kunderne kan åbenbart godt lide det, de ser, for der er meget mere salg i at sende live end bare at lægge varen op som et almindeligt opslag på Facebook. Derfor gør Miriam Skjøth det nu hver dag i en kort live, og så har hun kørt tre lange lives - den seneste på to timer.

- Det gav ikke rigtig noget at lave et almindeligt opslag, men ved min tredje live i den forgange weekend fik jeg 50 ordrer, og mange købte mere end en vare. Det gør en forskel at gå på live, og jeg får en lille omsætning i stedet for ingen omsætning, så det vil jeg helt klart gøre igen, pointerer Miriam Skjøth.

Annonce

Tager mange timer

Selvom det er Georg Gearløs-agtigt og ser ud, som der "bare" er stillet en mobil op, så kræver det at sælge varer live rigtig meget arbejde bag kameraet. Miriam Skjøth skal have hjælp til det, for når hun selv står foran kameraet, skal der være en anden, der styrer kameraet og holder styr på de ordrer, der kommer ind i kommentarfeltet. Dertil kommer at gøre varerne klar, finde alle køberne bagefter, få pengene ind via mobilepay og få pakket og sendt varerne.

- Det tager to dage. Lørdag var jeg i gang fra klokken 9 til 01, hvor vi sendte live fra klokken 19-21. Om søndagen var jeg i gang igen fra klokken 11 til 17, så det tager ikke bare ti minutter. Timelønnen er ikke super god, men det er et forsøg på at servicere mine kunder, og jeg får heldigvis mange positive tilbagemeldinger. De timer er godt givet ud, for ofte er der også salg i det i dagene efter, forklarer hun.

Miriam Skjøth siger, at hun har lært rigtig mange positive ting af coronakrisen, som hun vil tage med sig, når hun en gang igen må åbne sin fysiske butik, som hun har haft i fem år.

Annonce

Ikke nervøs for sin butik

- Det her med at sende live er én af tingene. Jeg har fået mange nye faste kunder, som ikke bor i byen, og dem skal jeg huske at servicere på denne måde, når nedlukningen er forbi. Jeg håber, at jeg får overskud til at lave mindre livesendinger hver dag. Jeg har også lært, at jeg skal satse mere online, da det er for farligt kun at satse lokalt. Jeg har lært noget om gode og knap så gode leverandører i forhold til hjælp eller bare kræve sine penge, og så har jeg lært noget om  indkøb af mine varer, som jo sker ni måneder i forvejen, fortæller hun.

Miriam Skjøth siger, at hun har lært mange positive ting af corona. Hun får hele tiden gode idéer og bliver inspireret af andre, og det udvikler hende positivt. Hun fortsætter derfor nu med de korte daglige livesendinger og de store en gang i ugen. Arkivfoto: Claus Thorsted

Selvom Miriam Skjøth siden marts har haft en indkomst, der er mindre end en kontanthjælpsmodtager, så er hun ikke bange for sin lille specialforretning.

- Det skal nok gå, og jeg er ikke nervøs. Jeg er positiv over for fremtiden - også med de her nye tiltag. Det udvikler én i en positiv retning, selvom det kræver overvindelse at gøre det. Jeg tror også, at folk synes om, at man prøver at gøre et eller andet i stedet for bare at læne sig tilbage og få hjælpepakker. Men jeg vil gerne komme med en opfordring til lokalbesfolkningen om at komme ud og handle i de lokale butikker, når vi igen må åbne op. Det er de nødt til, hvis de gerne vil have en gågade efter corona, understreger hun.


Jeg er næsten ved at kaste op hver gang, for det er slet ikke mig at stille mig op foran et kamera live. Men det er super fint, når jeg først er i gang, og folk er så søde.

Miriam Skjøth


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce