Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Nedlukning i Tyskland får lokalt slagteri til at gå nye veje: Nu åbner de fabriksudsalg til private

Fra på torsdag bliver det muligt for private at købe stort ind hos Slagter Worthmann i Rødekro. Slagteriet åbner et fabriksudsalg med overskydende varer i en ombygget kølecontainer på Oslovej. Foto: Slagter Worthmann
Slagter Worthmann i Rødekro laver som den første i Sønderjylland et fabriksudsalg med kød og pålæg. Her kan private købe ind til engrospriser.

Rødekro: Lukningen af grænsebutikkerne i Tyskland har store konsekvenser hos Slagter Worthmann i Rødekro. Som leverandør til grænsebutikkerne har virksomheden tabt mellem 90 og 95 procent af den tyske omsætning, og det får nu det lokale slagteri til at gå nye veje. Det åbner nu et fabriksudsalg i en ombygget kølecontainer ved slagteriet på Oslovej 2 i Rødekro.

- De tidligere ejere havde gjort klar til det, men nåede ikke at åbne på grund af sygdom. Derfor har det kun kostet 30.000 kroner til køb af inventar. Det er ikke en midlertidig butik, for det er meningen, at den også skal bestå efter nedlukningen, men lige nu er den med til, at vi kan bevare nogle arbejdspladser og komme af med den overskydende produktion, forklarer direktør for Slagter Worthmann, Gunder P. Jensen.

Han har store forventninger til det kommende fabriksudsalg, selvom det ikke bliver en forretning, han skal leve af.

- Danskerne er jo kendt for gerne at ville have det så billigt som muligt, og her kan de købe til samme priser som f.eks. hoteller og restauranter. Vi er det første slagteri her i området, som åbner et fabriksudsalg, og jeg kender ikke til andre lignende kødoutlets i Danmark, men der er åbnet så meget under corona-nedlukningen, at vi er nok ikke de første i Danmark, siger han.

Annonce

Måske også blandede kasser

Man kan kun købe store portioner i fabriksudsalget - kasser fra to kilo til fire kilo. Til gengæld kan man købe hele sortimentet i middags- og pålægspølser, postejer, patéer, stege, bacon og hamburgerryg, og alle varerne er overskudsvarer og dermed godkendte.

- I en outlet sælger man ukurante, men godkendte varer. Vi kan også finde på at købe et parti varer ved andre producenter, som har lavet mere, end der er bestilt, eller hvis der f.eks. er en stavefejl på etiketten. Den ansvarlige for fabriksudsalget kunne godt tænke sig, at der også er mulighed for at købe blandede kasser, så det kommer der sandsynligvis også, fortæller Gunder P. Jensen.

Han mener, at der er mange aspekter i at åbne et fabriksudsalg. For udover at bevare arbejdspladser, så er der også mindre madspild i at sælge overskydende varer billigt, hvilket fylder meget hos mange danskere.

- Derudover får vi også et showroom, hvor vores kunder kan se hele vores sortiment. Dermed er målet nået for os, siger direktøren.

Fabriksudsalget åbner torsdag 4. marts og vil fremover have åbnet hver torsdag og fredag fra klokken 11-17.

Slagter Worthmann

Slagter Worthmann, der blev grundlagt i Sdr. Vilstrup for næsten 100 år siden i 1921, har de seneste årtier oplevet en voldsom fremgang i salget af kød, pølser og pålæg til en række af landets toneangivende detailvirksomheder – blandt andet en international kæde, som under private label får produceret sine luksuspølseprodukter i Rødekro.

Worthmanns produkter afsættes også til cateringvirksomheder, hoteller og restauranter samt pølsevogne, og så er det lokale slagteri leverandør til grænsebutikkerne.

1. september 2019 overtog Gråsten Fjerkræ A/S slagteriet, da firmaet manglede et sted at skiveskære sit pålæg samt et sted, hvor der er mulighed for at udvide. 

Det var Gunder P. Jensen og hans kone, der i sin tid købte Gråsten Fjerkræ, som ligger i Kværs. Gunder P. Jensen har solgt sin andel til sin søn og er i dag direktør og daglig leder af Slagter Worthmann.

Familien Worthmann har drevet slagterforretningen i fire generationer, men fjerde generation i form af Jørgen Worthmann blev i 2019 ramt af et slagtilfælde og var død i halvanden time. Han kæmper i dag med mén - blandt andet med sin før- og nu-hukommelse, hvorfor det ikke var muligt for ham at drive familievirksomheden videre.

Slagter Worthmann fylder 100 år den 8. august.


Danskerne er jo kendt for gerne at ville have det så billigt som muligt, og her kan de købe til samme priser som f.eks. hoteller og restauranter.

Gunder P. Jensen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce